Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Pomba woedend op Guyanese winnaar South American 10k

Suriname Herald – Pomba woedend op Guyanese winnaar South American 10k

Pomba woedend op Guyanese winnaar South American 10k

Afbeelding: Suriname Herald – 13 november 2023 om 09:42
Bericht: Pomba woedend op Guyanese winnaar South American 10k
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 13 november 2023 om 09:42

Titel: Sportieve Strijd Overschaduwd door Gedrag Tijdens South American 10k Road Classic Race

In een opmerkelijke wending van de South American 10k Road Classic Race, georganiseerd op zondagochtend, onthulde middenafstandsspecialist Janiek Pomba zijn frustraties over het gedrag van zijn concurrent Marlon Nicholson. Terwijl Nicholson als eerste de eindstreep bereikte, benadrukte Pomba niet de nederlaag, maar de onprofessionele acties van de Guyanees tijdens de race.

Pomba, teleurgesteld over het gebrek aan beeldmateriaal om zijn beweringen te ondersteunen, beschreef hoe Nicholson voortdurend te dicht achter hem liep, zelfs op momenten dat Pomba van positie veranderde. De Surinaamse atleet benadrukte dat deze ongewenste nabijheid zijn concentratie verstoorde en zelfs insinueerde dat het opzettelijk was om hem uit zijn ritme te halen.

Tijdens de wedstrijd sprak Pomba Nicholson aan en waarschuwde hem om niet te schoppen of te trappen, anders zou hij hem confronteren. Pomba is ervan overtuigd dat deze tactiek effectief was, aangezien Nicholson uiteindelijk Pomba voorbijging en als eerste over de finish kwam, met een tijd van 33:05 minuten, 25 seconden sneller dan Pomba.

Ondanks deze onaangename ontwikkelingen erkende Pomba na de race dat zijn eigen prestatie niet geheel teleurstellend was. Met een tijd van 33:30 vestigde hij de snelste tien kilometer tijd ooit gelopen door een Surinamer op eigen bodem. Hoewel het geen persoonlijk record was, was Pomba tevreden met zijn prestatie, gezien de omstandigheden.

Niettemin heeft deze ongebruikelijke situatie de sportieve rivaliteit tussen Pomba en Nicholson verder op de voorgrond gebracht. Hun eerdere ontmoetingen, waaronder de Caricom 10k vorig jaar, laten zien dat deze atleten geen vreemden voor elkaar zijn. Ondanks de spanningen tijdens de South American 10k, lijkt het erop dat deze rivaliteit nog niet is uitgespeeld.

De vraag blijft nu of de organisatoren van dergelijke evenementen zullen overwegen om gedragsrichtlijnen op te nemen om een professionele en respectvolle concurrentie te waarborgen. Voor Pomba staat de Bigi Broki Waka op de agenda, een jaarlijkse traditie in januari waar hij naar uitkijkt.

Bron: Suriname Herald


Posted

in

by

Tags: