Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Notoire dief maakte Saramacca onveilig

Suriname Herald – Notoire dief maakte Saramacca onveilig

Notoire dief maakte Saramacca onveilig

Afbeelding: Suriname Herald – 3 november 2023 om 08:04
Bericht: Notoire dief maakte Saramacca onveilig
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 3 november 2023 om 08:04

Nickeerman, de verdachte in een zaak betreffende de diefstal van 105 citrusvruchten, heeft voor de rechter bekend dat hij meerdere diefstallen heeft gepleegd in het district Saramacca. Hij gaf niet alleen de diefstal van de citrusvruchten toe, maar ook een inbraak in een woning en de diefstal van huishoudelijke spullen. Nickeerman verklaarde dat hij deze daden beging uit pure noodzaak, omdat hij de zorg had voor zeven kinderen. Hij beloofde de rechter plechtig om dit nooit meer te doen en smeekte om een tweede kans.

Het incident waarbij Nickeerman werd betrapt, vond plaats op 27 november. Terwijl de buurman van het slachtoffer aan het werk was op zijn land, hoorde hij het alarm afgaan. Hij besloot een kijkje te nemen en trof de verdachte aan, die een zak met gestolen goederen met zich meevoerde. Toen hem werd gevraagd wat er in de zak zat, beweerde Nickeerman dat hij krabben had gevangen. De buurman deed aangifte bij de politie, die Nickeerman al snel arresteerde. Verder onderzoek bracht aan het licht dat Nickeerman, die ook bekendstaat als “Maga,” meerdere diefstallen in Saramacca had gepleegd.

Eén van de diefstallen vond plaats op 1 mei van het voorgaande jaar. Nickeerman zou matrassen, een set tuinmeubelen, kruiwagens en gereedschappen hebben gestolen uit een zorgvuldig afgesloten woning. Bij deze diefstal had hij sloten opengebroken en het plafond beschadigd. Op 17 november had hij alle vruchten uit de diepvriezer van een lokale fruitverkoper in Monkshoop gestolen en deze vervolgens te koop aangeboden aan de eigenaar. Tien dagen later werd hij betrapt terwijl hij 105 citrusvruchten stal. Hoewel hij de diefstal van de citrusvruchten toegaf, ontkende hij de vruchten uit de diepvriezer te hebben gestolen, bewerende dat hij ze had gekocht. Nickeerman legde uiteindelijk bekentenissen af met betrekking tot de diefstal van de citrusvruchten en de inbraak waarbij hij huishoudelijke spullen had gestolen.

De zaak van Nickeerman roept vragen op over de sociaaleconomische omstandigheden in Suriname, waar sommige individuen tot diefstal worden gedreven door armoede en gebrek aan basisbehoeften. Terwijl de rechter zal moeten beslissen over de gepaste straf voor Nickeerman, werpt deze zaak een schrijnend licht op de noodzaak van maatschappelijke ondersteuning en armoedebestrijding om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.


Posted

in

by

Tags: