Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Notoire dief blijft aangehouden voor diefstal advocaten, kool en prei

Suriname Herald – Notoire dief blijft aangehouden voor diefstal advocaten, kool en prei

Notoire dief blijft aangehouden voor diefstal advocaten, kool en prei

Afbeelding: Suriname Herald – 6 november 2023 om 06:16
Bericht: Notoire dief blijft aangehouden voor diefstal advocaten, kool en prei
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 6 november 2023 om 06:16

In een opmerkelijke rechtszaak is Aryan K. door de rechter vrijgesproken van de beschuldiging van diefstal van een gans. Het bewijs dat de verdachte echter advocaten, kool en prei uit een boom had gestolen, werd wel als bewezen geacht. Als gevolg hiervan zal Aryan pas in juni volgend jaar op vrije voeten komen.

Het voorval vond plaats toen Aryan op heterdaad werd betrapt terwijl hij vruchten aan het stelen was uit een advocaatboom. De eigenaar werd gealarmeerd door het onophoudelijke geblaf van zijn honden. Hij volgde het geluid en betrapte Aryan in de boom, die hij beschouwde als een notoire dief. Toen Aryan zich realiseerde dat hij betrapt was, sprong hij met een zak vol vruchten uit de boom, wat resulteerde in zijn val en het scheuren van de zak.

Naast de beschuldiging van diefstal van de gans werd Aryan ook schuldig bevonden aan het stelen van 12 stuks kool en ongeveer 5 kilo prei op de nacht van 22 mei. Het slachtoffer ontdekte de diefstal toen ze vroeg opstond om eten klaar te maken en prei nodig had. Bij het betreden van haar achtertuin merkte ze niet alleen de verdwijning van de groenten op, maar ook voetafdrukken die vanuit de tuin naar haar achterbalkon leidden. De politie identificeerde de dader op basis van camerabeelden als de bekende Aryan.

De officier van justitie eiste voor de bewezen feiten een gevangenisstraf van 12 maanden onvoorwaardelijk, met aftrek van voorarrest. De kantonrechter heeft deze eis overgenomen en veroordeelde Aryan dienovereenkomstig. Aryan, die op 2 juni werd gearresteerd, zal op basis van dit vonnis pas in juni volgend jaar in vrijheid worden gesteld.

Deze zaak roept vragen op over de proportionaliteit van de straf in verhouding tot de gepleegde misdrijven. Hoewel de diefstal van gans niet kon worden bewezen, lijkt de veroordeling voor de diefstal van groenten en fruit een aanzienlijke gevangenisstraf tot gevolg te hebben. Dit roept vragen op over de rechtvaardigheid van het strafrechtssysteem en of de straf in verhouding staat tot de gepleegde misdaden.


Posted

in

by

Tags: