Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Nederlandse ambassade doneert muziekinstrumenten aan Politiekapel

Suriname Herald – Nederlandse ambassade doneert muziekinstrumenten aan Politiekapel

Nederlandse ambassade doneert muziekinstrumenten aan Politiekapel

Afbeelding: Suriname Herald – 30 oktober 2023 om 12:44
Bericht: Nederlandse ambassade doneert muziekinstrumenten aan Politiekapel
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 30 oktober 2023 om 12:44

Op 27 oktober 2023 heeft Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) een aanzienlijke partij muziekinstrumenten in ontvangst genomen van Bianca Hettinga, de vertegenwoordiger van de Nederlandse ambassade. Deze instrumenten zijn afkomstig van het Nederlands Politieorkest en zijn bestemd voor de Politiekapel van Suriname. De officiële overdracht van de muziekinstrumenten vond plaats op de Politieacademie.

Na de formele ontvangst van de instrumenten heeft Minister Amoksi ze onmiddellijk overhandigd aan de plaatsvervangend korpschef, commissaris Stanley Changoer. Vervolgens heeft Commissaris Changoer de instrumenten doorgegeven aan inspecteur van politie 1e klasse Duncan Marcet, die de kapelmeester is.

Tijdens haar toespraak benadrukte Bianca Hettinga het belang van de Politiekapel als een symbool van trots voor het Korps Politie Suriname. Ze toonde haar verheuging dat de instrumenten niet alleen de Politiekapel ten goede zullen komen, maar ook zullen worden ingezet om jongeren in achtergestelde buurten de kans te bieden om van muziekonderwijs te genieten.

Commissaris Changoer sprak namens de korpsleiding zijn dankbaarheid uit voor deze gulle schenking van muziekinstrumenten. Hij benadrukte het belang van de Politiekapel en muziekonderwijs in Suriname.

Minister Amoksi voegde eraan toe dat hij hoopt de Politiekapel weer in volle glorie te zien schitteren en benadrukte het belang van muzieklessen voor jongeren in achtergestelde buurten. Hij verzekerde dat zowel de huisvesting als de logistieke ondersteuning, zoals transport, de volledige aandacht en ondersteuning zullen krijgen om ervoor te zorgen dat dit initiatief succesvol kan zijn.


Posted

in

by

Tags: