Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Man koopt voor 2 miljoen dollar duurste postzegel ooit in VS

Suriname Herald – Man koopt voor 2 miljoen dollar duurste postzegel ooit in VS

Man koopt voor 2 miljoen dollar duurste postzegel ooit in VS

Afbeelding: Suriname Herald – 14 november 2023 om 03:11
Bericht: Man koopt voor 2 miljoen dollar duurste postzegel ooit in VS
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 14 november 2023 om 03:11

Een zeldzame gebeurtenis deed zich voor in de Verenigde Staten, waar een postzegel voor maar liefst 2 miljoen dollar – omgerekend ruim 1,8 miljoen euro – werd verkocht. Deze verkoop markeert de hoogste prijs ooit voor een postzegel in de VS. De postzegel staat bekend als de “Inverted Jenny” vanwege het ondersteboven afgebeelde vliegtuig erop en dateert uit 1918. Destijds werden er slechts honderd van deze zegels gedrukt.

De gelukkige koper van dit exemplaar is de postzegelverzamelaar Charles Hack, een 76-jarige man die al sinds zijn jeugd bekend is met deze specifieke postzegel. Hij beschouwt de “Inverted Jenny” als het meest gewilde object onder postzegelverzamelaars. Deze zegel maakte deel uit van een serie die werd uitgegeven ter viering van de start van de luchtpostdienst in de Verenigde Staten. Het vliegtuigje werd per ongeluk ondersteboven gedrukt.

In de tijd dat deze zegel werd uitgebracht, kon men deze verkrijgen voor een bescheiden bedrag van slechts 24 dollarcent. Echter, door de zeldzaamheid en unieke fout in de druk, is de waarde ervan exponentieel gestegen tot het astronomische bedrag dat nu is geboden tijdens deze opmerkelijke verkoop.

Bron: Suriname Herald


Posted

in

by

Tags: