Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Man aangehouden voor mishandeling ex-vriendin

Suriname Herald – Man aangehouden voor mishandeling ex-vriendin

Man aangehouden voor mishandeling ex-vriendin

Afbeelding: Suriname Herald – 14 november 2023 om 17:38
Bericht: Man aangehouden voor mishandeling ex-vriendin
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 14 november 2023 om 17:38

Suriname Herald rapporteert dat op zaterdag 11 november de politie van het bureau Latour de verdachte R.P., 28 jaar oud, heeft opgespoord en gearresteerd in verband met een ernstige mishandeling. De beschuldiging tegen R.P. betreft de zware mishandeling van zijn ex-vriendin P.M., 20 jaar oud, op een adres in het ressort Latour op woensdag 8 november.

Na een melding van de zware mishandeling, deed de politie onderzoek naar het specifieke adres. Bij aankomst bleek dat het slachtoffer, P.M., samen met haar zus P.R. en hun minderjarige kinderen thuis was toen de verdachte R.P. het woonadres bezocht. Uit angst voor de verdachte sloot de zus de deur, maar R.P. reageerde agressief en trapte de deur open om zich toegang te verschaffen tot de woning.

Hij heeft vervolgens zijn ex-vriendin meerdere vuistslagen toegebracht over haar hele lichaam. Het slachtoffer slaagde erin weg te rennen, maar werd achtervolgd door de verdachte. Op een bepaald moment stopte ze en maakte duidelijk dat ze geen relatie meer met hem wilde, wat niet goed viel bij R.P. Hij haalde een vuurwapen tevoorschijn uit zijn tas, wat haar aanzette om naar de buren te rennen en over de schutting te springen om zich te verbergen.

Nadat de verdachte vertrokken was, keerde ze terug naar haar huis en alarmeerde de politie over het incident. De politie heeft R.P. op 11 november gearresteerd en naar het politiebureau gebracht voor verdere procedures. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is besloten de verdachte in voorlopige hechtenis te houden.

Deze gebeurtenissen benadrukken de ernst van huiselijk geweld en onderstrepen de noodzaak van snelle en adequate reacties van de autoriteiten om slachtoffers te beschermen en daders ter verantwoording te roepen. De betrokkenheid van de politie en het Openbaar Ministerie is van cruciaal belang om dergelijke situaties aan te pakken en rechtvaardigheid te waarborgen voor de slachtoffers van dergelijk geweld.


Posted

in

by

Tags: