Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Loopbrug en logeergebouw Goejaba in gebruik genomen

Suriname Herald – Loopbrug en logeergebouw Goejaba in gebruik genomen

Loopbrug en logeergebouw Goejaba in gebruik genomen

Afbeelding: Suriname Herald – 30 oktober 2023 om 08:13
Bericht: Loopbrug en logeergebouw Goejaba in gebruik genomen
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 30 oktober 2023 om 08:13

In het schilderachtige dorp Goejaba, gelegen aan de oevers van de Boven Surinamerivier in het district Sipaliwini, zijn afgelopen zaterdag twee gloednieuwe faciliteiten plechtig in gebruik genomen: een loopbrug en een logeergebouw. De ceremoniële opening van deze voorzieningen werd bijgewoond door vicepresident Ronnie Brunswijk, samen met ministers Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW), die optrad als de vertegenwoordiger van president Chan Santokhi.

De nieuwe loopbrug vervult een cruciale behoefte in het dorp. Voorheen moesten de schoolgaande kinderen van Goejaba door de Tinakreek waden om de school aan de overkant van het dorp te bereiken. Vorig jaar leidde een foto van deze situatie op sociale media tot veel ophef. Sindsdien heeft het Ministerie van ROS zich ingespannen om deze situatie te verbeteren. De Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland (FOB) werd aangesteld om het project uit te voeren en de benodigde middelen te verschaffen. De indrukwekkende loopbrug van 80 meter lang werd officieel geopend en in gebruik genomen door de ministers Emanuel en Nurmohamed.

Vicepresident Brunswijk had de eer om het logeergebouw te openen en over te dragen aan districtscommissaris Frits Dinge van het bestuursressort Boven Suriname. Deze nieuwe faciliteiten zijn bedoeld om de verdere ontwikkeling van Goejaba en de omliggende regio te stimuleren. Goejaba is een van de grootste dorpen in Boven Suriname wat betreft het aantal inwoners. Het logeergebouw is goed uitgerust met ruim tien kamers, elk voorzien van een eigen badkamer en toilet, evenals een vergaderzaal voor gemeenschapsbijeenkomsten.

De aanwezigheid van adviseurs van president Santokhi tijdens deze feestelijke gebeurtenis gaf de gemeenschap de gelegenheid om hun verdere behoeften en wensen te uiten. De adviseurs hebben nauwlettend geluisterd en zullen verslag uitbrengen aan het staatshoofd, wat bijdraagt aan de voortdurende inspanningen om de levenskwaliteit van de bewoners van Goejaba te verbeteren en de ontwikkeling van het gebied te bevorderen. Deze nieuwe voorzieningen zijn een stap in de goede richting en getuigen van het belang van infrastructurele verbeteringen in afgelegen gebieden in Suriname.


Posted

in

by

Tags: