Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Lidbonden CLO-groep Miskin ondersteunen actie vakbeweging

Suriname Herald – Lidbonden CLO-groep Miskin ondersteunen actie vakbeweging

Lidbonden CLO-groep Miskin ondersteunen actie vakbeweging

Afbeelding: Suriname Herald – 10 november 2023 om 20:55
Bericht: Lidbonden CLO-groep Miskin ondersteunen actie vakbeweging
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 10 november 2023 om 20:55

De CLO-lidbonden onder de leiding van Mike Miskin hebben aangegeven volledige steun te verlenen aan de gezamenlijke vakbewegingsactie, waarbij het bestuur van de vakorganisatie de ruimte heeft geboden aan deze groep om op te komen voor de collectieve strijd, aangezien elke werknemer in het land getroffen wordt door de huidige economische situatie. Het is belangrijk op te merken dat deze steunbetuiging plaatsvindt te midden van een aanhoudend conflict tussen de Miskin-groep en de groep onder leiding van Ronald Hooghart over het leiderschap binnen de vakorganisatie.

Glenn Swamipersad, secretaris-generaal en lid van het hoofdbestuur onder leiding van Miskin, benadrukt dat belangrijke bestuursleden niet aanwezig waren tijdens een vergadering op het terrein van de CLO om onnodige spanningen te voorkomen. Hij wijst erop dat de leden de vrijheid moeten hebben om te protesteren en uitte zijn tevredenheid over de bundeling van de vakbeweging in de strijd om de levensomstandigheden van alle werknemers te verbeteren.

In een interview met DTV Express benadrukt Swamipersad de omvang van de problemen, waarbij hij wijst op kwesties zoals de stijgende benzineprijzen, de btw en andere zaken zoals het uitblijven van bevorderingsvoorstellen en gratificaties. Ambtenaren wachten al geruime tijd tevergeefs op deze zaken. Swamipersad is van mening dat de vakbeweging zich terecht verenigd heeft om deze kwesties aan te pakken, en hij uit zijn onbegrip over de moeizame onderhandelingen met de regering.

Het geduld van de werknemers raakt volgens Swamipersad uitgeput. Hij roept de regering op om geen onnodige problemen te veroorzaken en de werknemers tegemoet te komen. Swamipersad benadrukt dat de regering moet erkennen dat bij het overnemen van een land, duizenden werknemers betrokken zijn wiens belangen serieus genomen moeten worden. Hij wijst op de moeilijkheden die werknemers ondervinden bij het verkrijgen van voordelen die reeds verouderd zijn en dringt erop aan dat deze situatie niet langer kan voortduren.


Posted

in

by

Tags: