Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Leerkrachten binnenland krijgen training in nieuwe onderwijsmethode

Suriname Herald – Leerkrachten binnenland krijgen training in nieuwe onderwijsmethode

Leerkrachten binnenland krijgen training in nieuwe onderwijsmethode

Afbeelding: Suriname Herald – 5 november 2023 om 06:02
Bericht: Leerkrachten binnenland krijgen training in nieuwe onderwijsmethode
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 5 november 2023 om 06:02

Leerkrachten in het Zuiden van Suriname krijgen Training tijdens Betalingsachterstand Gum Air

Leerkrachten in het zuiden van Suriname die als gevolg van een betalingsachterstand bij vliegmaatschappij Gum Air niet naar hun werklocatie kunnen terugkeren, krijgen momenteel een training in de nieuwe onderwijsmethode die op de scholen wordt gehanteerd. Dit initiatief is ingevoerd door Natasia Bennanon, de directeur van Administratief en Technisch Beheer op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). Ze benadrukte dit in een gesprek met Suriname Herald.

De leerkrachten worden momenteel getraind in het gebruik van de nieuwe lesmaterialen die inmiddels zijn aangekomen. Bennanon gaf aan dat de overheid ervoor heeft gezorgd dat de leerkrachten tijdens deze periode van betalingsproblemen van Gum Air productief kunnen blijven. De training voor de leerkrachten omvat niet alleen de nieuwe lesmethode, maar ook het aanleren van competenties die van pas zullen komen zodra ze weer in hun eigen werkgebied zijn.

De leerkrachten hebben sinds de invoering van de nieuwe onderwijsmethode nog geen gelegenheid gehad om deze training te volgen, wat heeft geleid tot vertraging in het onderwijsproces voor de leerlingen in het zuiden van Suriname. Om deze reden krijgen de leerkrachten niet alleen een theoretische training, maar ook praktische tools om de opvang van de leerlingen te vergemakkelijken en om hun lesmateriaal effectief aan te passen aan de behoeften van de leerlingen.

Bennanon hoopt dat Gum Air in de komende week alsnog zal worden betaald, zodat de leerkrachten naar hun standplaatsen in het zuiden kunnen terugkeren. Deze situatie heeft voornamelijk invloed op scholen in afgelegen dorpen zoals Apetina en Tepu, waar de aanwezigheid van leerkrachten van vitaal belang is voor de onderwijsvoortgang.

De betalingsproblemen bij Gum Air hebben geleid tot aanzienlijke problemen voor de onderwijssector in het zuiden van Suriname. De leerkrachten staan te popelen om terug te keren naar hun werkplekken en de educatieve behoeften van de leerlingen te ondersteunen. Het is nu wachten op een oplossing van de kant van de vliegmaatschappij, zodat het onderwijs in het zuiden weer op gang kan komen en de leerlingen de kans krijgen om hun leerachterstanden in te halen.


Posted

in

by

Tags: