Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – KOFU Empowerment stimuleert lezen onder jongeren

Suriname Herald – KOFU Empowerment stimuleert lezen onder jongeren

KOFU Empowerment stimuleert lezen onder jongeren

Afbeelding: Suriname Herald – 31 oktober 2023 om 15:25
Bericht: KOFU Empowerment stimuleert lezen onder jongeren
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 31 oktober 2023 om 15:25

Het bevorderen van lezen onder kinderen moet een prioriteit zijn in Suriname, volgens Furnen Kofi, voorzitter en oprichter van KOFU Empowerment. Zijn organisatie heeft onlangs een pilotproject uitgevoerd in de wijk Ephraimzegen, waar tienerjongens die hun tijd op straat doorbrengen, instrumenten kregen aangereikt om hun vrije tijd zinvoller in te vullen. KOFU Empowerment heeft als doel om de leescultuur op een duurzame manier te bevorderen, met name onder jongeren in achtergestelde buurten.

Minister Henri Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur steunt dit initiatief en benadrukt dat de leescultuur in Suriname meer aandacht verdient. Hij vindt dat kinderen in elk district gestimuleerd moeten worden om te lezen, omdat lezen leidt tot kennisverbreding en een dieper inzicht in het leven. Het opent deuren en draagt bij aan de ontwikkeling van de Nederlandse taalvaardigheid. Kortom, lezen speelt een cruciale rol in de persoonlijke ontwikkeling van kinderen.

KOFU Empowerment benadrukt ook het belang van het verbreden van het denkvermogen van de Surinaamse jeugd. Voorzitter Kofi streeft ernaar dat jongens in staat zijn zichzelf in de maatschappij te handhaven en ziet onderwijs als een sleutel tot succes. Het project genaamd “Kon leisi en sabi bro” is speciaal ontworpen om lezen de prominente plek te geven die het verdient in het leven van jongeren. Furnen Kofi heeft jarenlange ervaring in het werken met jongeren en heeft als doel om een positieve impact te hebben op de Surinaamse jeugd.

Het project “Kon leisi en sabi bro” betrok 13 tienerjongens van 12 jaar oud en hoopt te dienen als een inspirerend voorbeeld om leesvaardigheid te bevorderen. Kofi is van plan om andere buurten te bezoeken en hoopt op steun van de samenleving en het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om dit soort leesbevorderingsprojecten verder te ontwikkelen.

Dit initiatief benadrukt het belang van leesbevordering in Suriname en moedigt jongeren aan om de wereld van boeken te verkennen. Lezen is niet alleen verrijkend voor de geest, maar het opent ook deuren naar een breder begrip van de wereld en draagt bij aan persoonlijke groei. Het is bemoedigend om te zien dat zowel maatschappelijke organisaties als overheidsinstanties zich inzetten voor het stimuleren van leesinteresse onder jongeren. De toewijding van Furnen Kofi en KOFU Empowerment is prijzenswaardig en draagt bij aan de ontwikkeling van de jeugd in Suriname. Het is te hopen dat dit initiatief navolging krijgt en de liefde voor lezen onder jongeren verder wordt verspreid.


Posted

in

by

Tags: