Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Italiaanse kinderen klagen Ruud Gullit aan en eisen 500.000 euro alimentatie

Suriname Herald – Italiaanse kinderen klagen Ruud Gullit aan en eisen 500.000 euro alimentatie

Italiaanse kinderen klagen Ruud Gullit aan en eisen 500.000 euro alimentatie

Afbeelding: Suriname Herald – 3 november 2023 om 16:01
Bericht: Italiaanse kinderen klagen Ruud Gullit aan en eisen 500.000 euro alimentatie
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 3 november 2023 om 16:01

Ruud Gullit bevindt zich in juridische problemen nadat zijn twee Italiaanse kinderen een aanklacht tegen hem hebben ingediend. De voormalige aanvoerder van het Nederlands elftal wordt beschuldigd van het niet betalen van alimentatie voor zijn zoon en dochter gedurende vele jaren. De kinderen, Quincy (32) en Cheyenne (29), eisen nu een bedrag van 500.000 euro van hun vader.

Gullit was van 1994 tot 2000 getrouwd met de Italiaanse Christina Pensa, met wie hij zijn twee kinderen kreeg. Na hun scheiding legde de rechter Gullit een alimentatie van 8 miljoen lire op, de toenmalige Italiaanse munteenheid. In 2010 werd de alimentatie opnieuw vastgesteld op 7200 euro per maand. Gullit heeft echter nooit enig van deze bedragen betaald.

In 2017 tekende Gullit een overeenkomst om de achterstallige alimentatie af te betalen, maar ook deze afspraak heeft hij niet nageleefd. Quincy en Cheyenne hebben daarom besloten juridische stappen te ondernemen om het verschuldigde alimentatiegeld te innen. Volgens de kinderen is Gullit hen ongeveer 500.000 euro verschuldigd.

In hun aanklacht bij de rechtbank benadrukken de kinderen dat hun vader totaal niet geïnteresseerd is in hun leven, zowel op emotioneel als financieel vlak. Ze schrijven: “Hij heeft elk contact met ons al jaren geleden verbroken. Hij reageert zelfs niet op de kaartjes die we hem tijdens de feestdagen sturen.” Quincy vertelt aan La Repubblica dat het hen niet alleen om het geld gaat, maar ook om de morele kant van de zaak. Hij zegt: “Hij verdween toen ik vijf jaar oud was, dook weer op toen ik twaalf was om vervolgens weer te verdwijnen.”

Naast zijn huwelijk met Christina Pensa had Ruud Gullit ook een langdurige relatie met Estelle Cruijff, het nichtje van voetballegende Johan Cruijff. Na twaalf jaar huwelijk zijn Gullit en Estelle in 2015 gescheiden. De scheiding verliep naar verluidt moeizaam en werd gekenmerkt door onenigheid over alimentatiekwesties.

Deze juridische kwestie werpt een schaduw over het leven van Ruud Gullit, een voormalige voetbalster en een prominente persoonlijkheid in de voetbalwereld. Het is een herinnering aan het belang van het nakomen van financiële verplichtingen, met name als het gaat om de zorg voor de financiële behoeften van kinderen na een scheiding.


Posted

in

by

Tags: