Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Ingediend wensenpakket BPROS nog geen feit

Suriname Herald – Ingediend wensenpakket BPROS nog geen feit

Ingediend wensenpakket BPROS nog geen feit

Afbeelding: Suriname Herald – 14 november 2023 om 10:20
Bericht: Ingediend wensenpakket BPROS nog geen feit
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 14 november 2023 om 10:20

De vertegenwoordiger van de Algemene Bond Personeel van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ABPROS), Konrad Acton, deelde in een gesprek met Suriname Herald mee dat de vakbond momenteel in onderhandeling is met het ministerie van Regionale Ontwikkeling (ROS). De gesprekken vinden plaats met het onderhandelingsorgaan van de overheid onder leiding van Maurits Hassankhan, gericht op het bespreken van de wensen van de vakbond.

Acton benadrukte dat de vakbond goede gesprekken voert met de overheid en daarom hebben ze besloten niet volledig deel te nemen aan alle lopende acties. Ze hebben een wensenpakket ingediend met twaalf verschillende wensen voor hun leden, die ze zo snel mogelijk gerealiseerd willen zien.

De penningmeester van ABPROS wees op de erbarmelijke werkomstandigheden van de bestuursambtenaren. In verschillende districten zijn medewerkers belast met taken zoals het vrijhouden van goten en het beheren van sluizen, vaak onder onprettige omstandigheden. Acton benadrukte ook het gebrek aan bevorderingen voor sommige ambtenaren gedurende tien tot vijftien jaar en het ontbreken van benoemingen in het systeem voor anderen die al vanaf het begin van hun carrière in dienst zijn. Daarnaast wees hij op het niet ontvangen van gratificaties voor sommigen, zelfs na 25 dienstjaren.

Het wensenpakket van ABPROS ligt momenteel op het bureau van Hassankhan. Acton deelde mee dat de bond, in samenwerking met ROS, gemotiveerd is om veranderingen te bewerkstelligen. In vergelijking met andere vakbonden bevindt ABPROS zich verder in hun onderhandelingen en kampt het met andere kwesties buiten de teruggebrachte btw, zoals Acton uitlegt.

Hij erkent dat hoewel ze aan de basis staan van het systeem, ze zich inspannen om hogerop te komen en de minister, naar zijn mening, welwillend is om bepaalde punten te bespreken in de onderhandelingsraad van het ministerie.

Het wensenpakket van ABPROS werd ingediend in mei en ze staan op het punt om hun derde vergadering over dit onderwerp te hebben. Acton haalde aan dat ze twee jaar geleden hun looncorrectie hebben gehad en geloven dat dit ook zal worden gerealiseerd.


Posted

in

by

Tags: