Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Huls in slipper schietincident cruciaal bewijsmateriaal

Suriname Herald – Huls in slipper schietincident cruciaal bewijsmateriaal

Huls in slipper schietincident cruciaal bewijsmateriaal

Afbeelding: Suriname Herald – 3 november 2023 om 12:01
Bericht: Huls in slipper schietincident cruciaal bewijsmateriaal
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 3 november 2023 om 12:01

Tijdens de rechtszitting in een zaak betreffende een schietincident dat zich vorig jaar voor Roline’s Store in Hanna’s Lust heeft voorgedaan, zal een ongebruikelijk stuk bewijsmateriaal worden ingebracht: de slippers van een getuige die zich in de winkel bevond. Deze slippers bevatten de huls van een kogel, wat van cruciaal belang kan zijn om de verdachte, Linco, te linken aan het afvuren van een wapen. Tevens zal tijdens de zitting de strafeis tegen Linco worden voorgelezen.

Het schietincident vond plaats op 12 juni van het vorige jaar, toen Linco een man genaamd Mitchel bedreigde die zich voor de winkel bevond. Op dat moment hield Linco een mes in zijn hand en deed een dreigende uitspraak: “Now now de mi dat de ready fu kiri sma mi dati mi o kiri yu zeker.” Vervolgens haalde hij een vuurwapen tevoorschijn en zei: “Ef yu e denki dat na grap me meki kon da mi sa sor yu.” Linco deelde hierop een klap uit aan Mitchel. Later, op 11 december, deed een andere man genaamd Rafael aangifte tegen Linco. Linco had de gewoonte ontwikkeld om mensen die zich bij de winkel bevonden te mishandelen en te bedreigen met zijn vuurwapen. Rafael vertelde dat hij voor Roline’s Store stond toen hij in een woordenwisseling terechtkwam met Linco. Hierop gaf Linco hem een klap in het gezicht en richtte vervolgens zijn vuurwapen op Rafael’s buikstreek, zeggende: “Eigenlijk na sutu mi mus sutu yu.” Tijdens de zitting verklaarde een getuige dat hij had gezien dat Linco een vuurwapen in zijn broeksband had gestopt en dat Linco hiermee had geschoten. De huls van de afgevuurde kogel kwam vast te zitten in de slipper van de getuige.

Linco gaf toe dat hij in een woordenwisseling was verwikkeld met Mitchel en Rafael en dat hij inderdaad een gasbuks had tevoorschijn gehaald. Hij verklaarde dat hij Rafael een klap had gegeven, maar ontkende dat hij Mitchel had bedreigd.

De aanwezigheid van de kogelhuls in de slipper van de getuige is een opmerkelijk aspect van deze zaak. Het kan fungeren als overtuigend bewijs dat Linco daadwerkelijk een wapen heeft afgevuurd en kan van invloed zijn op de uitkomst van de rechtszaak. Linco zal tijdens de zitting de strafeis horen en moet zich verantwoorden voor zijn daden. Deze zaak benadrukt het belang van zorgvuldig bewijsmateriaal en getuigenverklaringen in juridische procedures, en het belang van het rechtssysteem bij het vaststellen van de waarheid in dergelijke zaken.


Posted

in

by

Tags: