Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Haitiaanse coöperatie ontvangt partij landbouwequipment

Suriname Herald – Haitiaanse coöperatie ontvangt partij landbouwequipment

Haitiaanse coöperatie ontvangt partij landbouwequipment

Afbeelding: Suriname Herald – 2 november 2023 om 15:33
Bericht: Haitiaanse coöperatie ontvangt partij landbouwequipment
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 2 november 2023 om 15:33

De Coöperatieve Vereniging der Haïtiaanse Agrariërs Suriname (CVHAS) heeft een aanzienlijke hoeveelheid landbouwapparatuur ontvangen als onderdeel van de tweede ronde van de Matching Grant Facility, uitgevoerd door het SAMAP-project van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) in samenwerking met het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). De donatie omvatte zeven tractoren en tien ploegmachines, en werd symbolisch overhandigd op het terrein van het LVV op dinsdag 31 oktober.

CVHAS is een coöperatieve vereniging van Haïtiaanse agrariërs in Suriname, die actief betrokken is bij de agrarische sector en een scala aan landbouwproducten op zowel grote als kleine schaal produceert. Het bundelen van krachten in coöperaties stelt agrariërs in staat om meer te bereiken, en dit was ook een oproep van de LVV-minister, Parmanand Sewdien, aan de aanwezige landbouwers.

De schenking van landbouwapparatuur werd beschouwd als een zeer belangrijke ontwikkeling voor de leden van CVHAS, aangezien deze een aanzienlijke impuls zal geven aan de productie. Het zal niet alleen de productie vergroten, maar ook de innovatie en efficiëntie in de landbouwsector verbeteren. Volgens Secretaris Majorie Simon van CVHAS is er lang gewacht op dit moment, en de ontvangst van deze apparatuur wordt gezien als een mijlpaal voor de vereniging.

Voorzitter Manicel Simon benadrukte dat Haïtiaanse gemeenschappen al ongeveer 46 jaar actief zijn in de landbouwsector in Suriname. Ze schamen zich niet om betrokken te zijn bij landbouw en veeteelt, omdat dit hen in staat stelt te voorzien in hun dagelijkse behoeften. Het is voor hen een zekerheid om in hun levensonderhoud te voorzien door middel van landbouw en veeteelt.

De Haïtiaanse gemeenschap in Suriname heeft de intentie om bij te dragen aan de economische ontwikkeling van het land, en de ontvangst van deze landbouwapparatuur zal naar verwachting de productie verder stimuleren. Voorzitter Simon deed ook een beroep op minister Sewdien om te zorgen voor afzetmogelijkheden, zodat de geproduceerde goederen op de markt kunnen worden gebracht.

De donatie van tractoren en ploegmachines aan CVHAS is een belangrijke stap in de ondersteuning van de landbouwsector in Suriname, en het benadrukt het belang van coöperatieve inspanningen en investeringen in landbouwapparatuur om de voedselproductie en economische groei te bevorderen. Het is een veelbelovende ontwikkeling voor zowel de Haïtiaanse agrariërs als de Surinaamse samenleving als geheel.


Posted

in

by

Tags: