Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Guyanese Kaieteur News meldt biedingen voor bouw Corantijnbrug

Suriname Herald – Guyanese Kaieteur News meldt biedingen voor bouw Corantijnbrug

Guyanese Kaieteur News meldt biedingen voor bouw Corantijnbrug

Afbeelding: Suriname Herald – 9 november 2023 om 12:00
Bericht: Guyanese Kaieteur News meldt biedingen voor bouw Corantijnbrug
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 9 november 2023 om 12:00

Het Guyanese Kaieteur News heeft onthuld welke biedingen zijn ontvangen van geïnteresseerde bedrijven voor de bouw van de brug over de Corantijnrivier. Volgens de krant hebben zowel het Nederlandse bedrijf Ballast Nedam Infra Suriname Nederland als het Chinese bedrijf China Road Bridge Corporation biedingen van meer dan 200 miljoen Amerikaanse dollar ingediend. Deze informatie is tot op heden niet officieel bevestigd door het ministerie van Openbare Werken (OW).

Bij de recente opening van de biedingen bij de National Procurement and Tender Administration Board (NPTAB) zou volgens Kaieteur News zijn onthuld dat Ballast Nedam Infra Suriname een bod van US $325.400.000 heeft ingediend, terwijl China Road Bridge Corporation een bod van US $236.173.962 heeft gedaan. Een ander Chinees bedrijf, China Railway Caribbean Company Limited, heeft ook een bod uitgebracht, maar het specifieke bedrag is niet bekendgemaakt.

Het brugproject is een gezamenlijk initiatief van de regeringen van Guyana en Suriname. De brug zal worden gebouwd volgens het Design Build Finance Operate and Maintain (DBFOM) model, via een publiek-private samenwerking (PPP). Dit betekent dat de succesvolle aannemer of joint venture verantwoordelijk zal zijn voor het ontwerp, de bouw, de financiering, de exploitatie en het onderhoud van de brug.

Eerder waren in Suriname hogere bedragen genoemd voor de bouw van de brug. Hoewel de oorspronkelijke begroting was vastgesteld op 368 miljoen Amerikaanse dollar, volgens een raming van het ingenieursbureau WPS Caribbean, zouden de totale kosten naar verluidt ruim 611 miljoen Amerikaanse dollar bedragen. De werkelijke bouwkosten werden echter geschat op iets minder dan 500 miljoen Amerikaanse dollar. De officiële bevestiging van de ontvangen biedingen wordt nog afgewacht.


Posted

in

by

Tags: