Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Glory-lichtzwaargewicht wereldkampioen Abena last pauze in

Suriname Herald – Glory-lichtzwaargewicht wereldkampioen Abena last pauze in

Glory-lichtzwaargewicht wereldkampioen Abena last pauze in

Afbeelding: Suriname Herald – 7 november 2023 om 01:42
Bericht: Glory-lichtzwaargewicht wereldkampioen Abena last pauze in
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 7 november 2023 om 01:42

Donegi Abena, de Surinaamse kickbokser, heeft zijn behoefte aan rust geuit na zijn recente overwinning op Mohamed Touchassie tijdens Collision 6 in Arnhem. Abena slaagde erin om zijn titel met succes te verdedigen, door overtuigend op punten te winnen van zijn Marokkaanse tegenstander, Touchassie. Het zag er aanvankelijk naar uit dat Abena niet zou vechten in Arnhem, omdat zijn oorspronkelijke tegenstander, Tarik Khbabez, een week eerder afzegde vanwege een handblessure. Echter, Glory slaagde er last-minute in om Touchassie als vervangende tegenstander te vinden voor Abena.

Na zijn overwinning op Touchassie, gaf Donegi Abena aan dat hij nu toe is aan wat rust en vakantie. “Ik ga nu op vakantie,” aldus de kampioen na het gevecht. Hij erkende dat het mentaal zwaar was omdat hij aanvankelijk dacht dat hij niet zou vechten, maar uiteindelijk toch de ring betrad. Het feit dat hij zijn vechtstrategie moest aanpassen vanwege de last-minute verandering van tegenstander maakte het gevecht uitdagender. Desalniettemin wist Abena in de ring sterk te presteren en kwam hij nauwelijks in de problemen. Hij boekte een overtuigende overwinning door alle vijf rondes met een score van 50-45 te winnen.

Met deze overwinning heeft Donegi Abena zijn totale aantal overwinningen vergroot naar 27 in 35 gevechten. Dit jaar is de tweede keer dat hij in actie kwam, nadat hij in februari de lichtzwaargewichtwereldtitel veroverde ten koste van de Litouwse tegenstander Sergej Maslobojev. Na zijn recente gevecht is Abena toe aan een welverdiende pauze. Hij verklaarde: “Nu is het tijd voor vakantie en om te herstellen van mijn blessures. Daarna zal ik zien wat Glory van mij verwacht en zal ik mijn titel opnieuw verdedigen.”

De overwinning van Donegi Abena toont zijn vastberadenheid en vaardigheden als een toonaangevende kickbokser in zijn gewichtsklasse. Zijn succes in de ring en zijn inzet om zijn titel te verdedigen laten zien dat hij een krachtige kracht is binnen de kickbokswereld. Terwijl hij geniet van zijn welverdiende rust, kunnen fans en tegenstanders uitkijken naar zijn terugkeer om te zien wat de toekomst voor deze getalenteerde atleet in petto heeft.


Posted

in

by

Tags: