Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Financiële middelen niet toereikend voor decoraties Defensie

Suriname Herald – Financiële middelen niet toereikend voor decoraties Defensie

Financiële middelen niet toereikend voor decoraties Defensie

Afbeelding: Suriname Herald – 14 november 2023 om 08:18
Bericht: Financiële middelen niet toereikend voor decoraties Defensie
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 14 november 2023 om 08:18

Het ministerie van Defensie heeft op vrijdag 10 november 50 militairen erkend voor hun langdurige dienst aan het land. Deze erkenning kwam in de vorm van gouden medailles voor respectievelijk 25, 30 en 35 jaar trouwe inzet. Deze ceremonie markeert slechts een deel van de groep militairen die recht hebben op deze erkenning, aangezien ongeveer 1100 personen nog in aanmerking komen voor een gouden medaille.

Minister Krishna Mathoera beschouwt deze erkenning als een poging tot inhalen, een gebaar naar de toewijding van de militairen. Echter, gezien de financiële beperkingen van het moment, is het niet haalbaar om alle medailles in één keer uit te reiken. De belofte van de bewindsvrouw is echter dat geen enkele militair over het hoofd zal worden gezien, en de medailles zullen worden toegekend zodra de middelen beschikbaar zijn.

Bevelhebber Werner Kioe A Sen uitte zijn dankbaarheid jegens de militairen voor hun onvermoeibare inzet en bewezen diensten. Hij erkent dat ondanks de vele uitdagingen waarmee ze geconfronteerd worden, deze militairen bewust ervoor kiezen om loyaal aan de defensieorganisatie te blijven werken, vaak met hun leven op het spel.

Met meer dan 25 dienstjaren heeft Kolonel Kioe A Sen zelf ervaring met de uitdagingen waar de militairen mee geconfronteerd worden. Hij benadrukt dat de gedecoreerden dienen als rolmodellen voor jongeren, die op hun beurt ook zullen bijdragen aan de opbouw van Suriname.

De erkenning van deze militairen staat symbool voor de toewijding en opoffering die velen brengen in dienst van hun land. Hoewel slechts een deel van hen nu in de schijnwerpers staat, is de belofte van erkenning voor de rest van de groep een blijk van respect voor hun toewijding en opoffering.


Posted

in

by

Tags: