Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Ex-vicepresident Adhin integraal vrijgesproken

Suriname Herald – Ex-vicepresident Adhin integraal vrijgesproken

Ex-vicepresident Adhin integraal vrijgesproken

Afbeelding: Suriname Herald – 2 november 2023 om 17:57
Bericht: Ex-vicepresident Adhin integraal vrijgesproken
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 2 november 2023 om 17:57

De voormalige vicepresident van Suriname, Ashwin Adhin, is volledig vrijgesproken door de rechtbank in de strafzaak die tegen hem liep. Deze zaak was aangespannen na de verkiezingen van 2020 en betrof beschuldigingen van verduistering en vernieling van mediapparatuur van het Kabinet van de Vicepresident, waar hij destijds werkzaam was.

In een reactie op de uitspraak van de rechtbank uitte Ashwin Adhin zijn opluchting over het einde van een periode van drie jaar waarin hij naar eigen zeggen werd gecriminaliseerd. Hij benadrukte het belang van integriteit in de politiek en het behoud van zijn reputatie. Het feit dat zijn naam gezuiverd is, betekent veel voor hem, aangezien hij streeft naar een politieke cultuur die gebaseerd is op eerlijkheid en verantwoordelijkheid.

Ashwin Adhin erkende echter dat de beschuldigingen en de daaropvolgende juridische strijd schadelijk waren voor zijn reputatie en dat dit een persoonlijke tol heeft geëist. Gedurende deze moeilijke periode kon hij rekenen op de steun van zijn familie en politieke partij, de Nationale Democratische Partij (NDP). Hij prees de solidariteit en het gemeenschapsgevoel binnen de partij, en benadrukte dat dit een bron van kracht voor hem was.

De ontvangst van Ashwin Adhin in het partijcentrum Ocer was hartelijk en emotioneel. Partijleden, waaronder prominente figuren als Rabin Parmessar, Ricardo Panka, Stephen Tsang en Ramon Abrahams, verwelkomden hem met toespraken en vuurwerk. Deze vierden zijn juridische overwinning en toonden hun steun aan de voormalige vicepresident.

In de strafzaak tegen Adhin waren vijf aanklachten geformuleerd, waaronder vervalsing, valsheid in geschrifte, uitlokking tot valsheid in geschrifte, verduistering en vernieling. De rechter oordeelde dat geen van deze aanklachten standhield en sprak Adhin integraal vrij. Deze uitspraak bevestigt de onschuld van de voormalige vicepresident in deze zaak.

Adhin gebruikte de gelegenheid om te pleiten voor een verandering in de manier waarop politiek wordt bedreven. Hij benadrukte dat het belangrijk is om op een respectvolle en ethische manier politiek te bedrijven en het niveau van het politieke debat te verhogen. Hij betreurde het dat de zaak op een bepaalde manier was geëscaleerd en hoopte dat dit soort praktijken in de toekomst vermeden konden worden.

De vrijlating van Adhin en de bevestiging van zijn onschuld in deze zaak werpen licht op het belang van een eerlijk en rechtvaardig juridisch proces. Het toont ook de veerkracht en vastberadenheid van de voormalige vicepresident en zijn politieke aanhangers. Het is nu aan de Surinaamse politiek en samenleving om lessen te trekken uit deze ervaring en te streven naar een politiek klimaat dat gebaseerd is op integriteit en respect voor de rechtsstaat.


Posted

in

by

Tags: