Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Eckhorst drong al lang aan op beter sociaal programma

Suriname Herald – Eckhorst drong al lang aan op beter sociaal programma

Eckhorst drong al lang aan op beter sociaal programma

Afbeelding: Suriname Herald – 11 november 2023 om 00:03
Bericht: Eckhorst drong al lang aan op beter sociaal programma
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 11 november 2023 om 00:03

IMF Dringt Aan op Verbetering Sociaal Programma in Suriname

Karel Eckhorst, hoofdonderhandelaar van Suriname met het Internationaal Monetair Fonds (IMF), benadrukt al bijna twee jaar de noodzaak van een effectief sociaal programma bij de Surinaamse regering. Recentelijk heeft de mission chief van het IMF ook zijn zorgen geuit over de huidige situatie, wat tot bredere aandacht heeft geleid. Eckhorst erkent dat er enige vooruitgang is geboekt, met name de SRD 1800 koopkrachtversterking voor de kwetsbaren, maar hij benadrukt dat er meer inspanningen nodig zijn.

Het IMF heeft aangegeven dat er voor dit jaar minimaal SRD 4 miljard beschikbaar is voor het sociaal programma. Echter, Eckhorst uit zijn teleurstelling over de huidige prestaties, die volgens hem ondermaats zijn. Hij dringt erop aan dat er snel actie wordt ondernomen om de gestelde doelen voor dit jaar te behalen. Het toevoegen van extra middelen aan degenen die al in het sociale programma zijn opgenomen, wordt door de IMF-expert als een directe en noodzakelijke stap beschouwd, vooral gezien de impact van inflatie op hun uitkeringen.

Eckhorst is niet in staat om de reden achter de teleurstellende resultaten vast te stellen, en hij werpt de vraag op of het te wijten is aan beperkte capaciteit om dit werk uit te voeren. Hij benadrukt het belang van het snel besteden van de beschikbare middelen en spoort de overheid aan om de inkomsten te vergroten. Volgens hem is het cruciaal dat het geld niet ongebruikt blijft liggen en dat er effectieve maatregelen worden genomen om de gestelde doelen te bereiken.

Het is nu afwachten tot december wanneer de board bij het IMF zal beslissen over de overmaking van de volgende tranche op de rekening van de staat. Na deze beslissing zal de focus verschuiven naar het voorbereiden van de volgende review. Eckhorst benadrukt dat de overheid zich moet inzetten voor het vergroten van inkomsten, wat op zijn beurt meer mogelijkheden biedt om aan de behoeften van de samenleving te voldoen.

Bron: Suriname Herald


Posted

in

by

Tags: