Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Duet en weddingsong in finale SuriPop XXII

Suriname Herald – Duet en weddingsong in finale SuriPop XXII

Duet en weddingsong in finale SuriPop XXII

Afbeelding: Suriname Herald – 31 oktober 2023 om 08:00
Bericht: Duet en weddingsong in finale SuriPop XXII
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 31 oktober 2023 om 08:00

Op woensdag 11 oktober vond de beoordeling plaats van de 63 ingezonden composities die meedongen naar een plek in de finale van het tweejaarlijkse SuriPop-componistenfestival. Na een zorgvuldige beoordeling door een negen leden tellende jury zijn de uiteindelijke finalisten geselecteerd. De komende tijd zullen zij zich voorbereiden om hun 12 composities om te zetten in hoogwaardige eindproducten die op 3 augustus 2024 op het prestigieuze SuriPop-podium zullen schitteren. Precies een maand voor de grote galashow zal op 3 juli 2024 een presentatie plaatsvinden waarbij de 12 finalecomposities aan het publiek worden gepresenteerd.

De 22e editie van het Suriname Populair Song Festival wordt georganiseerd door de Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur in Suriname, beter bekend als Suripop, onder de bekwame leiding van Odette Miranda. De vorige editie, de 21e, vond plaats in 2022 en werd gewonnen door Rudi en Eunice Fernand. Zij veroverden de Jules Chin A Foeng-trofee met hun lied “Dya mi de,” vertolkt door Naomi Sastra.

De finalisten van dit jaar beloven een gevarieerde en opwindende mix van composities, waaronder een duet en zelfs een weddingsong. Hier zijn de gelukkige componisten en hun composities:

 1. Chantay Muringen – “Gi Sranan”
 2. Clint Fazal Alikhan – “Yu Nanga Mi”
 3. Donovan Moor – “Wan Okasi”
 4. Marcel Pinas – “Ateng”
 5. Vestiane Dixon – “Mi lobi Bon” (duet)
 6. Cyriel Lamesie – “Tru lobi”
 7. Arantis R. Forster – “Brok ati”
 8. Bryan Muntslag – “Kow Gwe”
 9. Jorgen Albitrouw – “Wang bosroiti” (Weddingsong)
 10. Eurito Sandvliet – “Gi yu mi lobi tranga so”
 11. Gail Molijn – “Tru yeye lobi”
 12. Roberto Banel – “Ondrofeni”

De diversiteit in muzikale genres en thema’s in deze selectie belooft een boeiende en inspirerende competitie voor de komende SuriPop-editie. Het belooft een opwindende muzikale reis te worden, waarbij getalenteerde componisten hun creatieve uitingen presenteren en strijden om de felbegeerde titel. Muziekliefhebbers kunnen nu al reikhalzend uitkijken naar de presentatie van deze composities op 3 juli 2024 en de grote finale op 3 augustus 2024. SuriPop blijft een belangrijk evenement in Suriname en draagt bij aan de rijke muzikale erfenis van het land. We kijken uit naar de muzikale hoogstandjes die deze getalenteerde componisten zullen presenteren tijdens het komende festival.


Posted

in

by

Tags: