Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Dreamteam Santokhi verdient dikke onvoldoende

Suriname Herald – Dreamteam Santokhi verdient dikke onvoldoende

Dreamteam Santokhi verdient dikke onvoldoende

Afbeelding: Suriname Herald – 6 november 2023 om 15:17
Bericht: Dreamteam Santokhi verdient dikke onvoldoende
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 6 november 2023 om 15:17

Evaluatie van het Dreamteam van President Santokhi: Kritiek en Voorspellingen

Bij de aanvang van zijn presidentschap beloofde Chan Santokhi de Surinaamse samenleving een ‘dreamteam’ dat zou zorgen voor aanzienlijke verbeteringen en vooruitgang in het land. Echter, volgens Robert Vishnudatt, een vooraanstaand lid van de VHP (Vooruitstrevende Hervormings Partij), heeft dit team tot nu toe teleurstellende prestaties geleverd, met weinig noemenswaardige successen om op te wijzen. Vishnudatt, die openlijk kritiek uit op de VHP en de regering, wijst op problemen zoals de toenemende invloed van het Kabinet van de President, de aanzienlijke groei van de personeelslijst en het negeren van bestaande overheidsstructuren.

Een opvallend punt van zorg voor Vishnudatt is de groeiende invloed van het Kabinet van de President. Hij merkt op dat dit orgaan nog nooit eerder zoveel financiële middelen heeft gehad in de begroting, en dat de personeelslijst van het Kabinet aanzienlijk is uitgebreid. Dit roept vragen op over de centralisatie van macht en besluitvorming in de regering, wat volgens Vishnudatt heeft geleid tot problemen en een gebrek aan efficiëntie in de uitvoering van overheidsbeleid.

Een ander punt van kritiek van Vishnudatt is de desavouering van bestaande overheidsstructuren. Hij wijst erop dat sommige gevestigde overheidsinstanties en structuren worden genegeerd ten gunste van beslissingen die rechtstreeks vanuit het Kabinet van de President worden genomen. Dit roept zorgen op over de effectiviteit en coördinatie van het overheidsbeleid, evenals de transparantie en verantwoording van de besluitvorming.

Vishnudatt benadrukt dat zijn kritiek niet voortkomt uit persoonlijke ontevredenheid over zijn eigen positie in de regering. Hij stelt dat de president op de hoogte is van zijn capaciteiten en dat het aan de president was om te bepalen waar hij het meest effectief kon worden ingezet. Zijn zorgen ontstonden echter toen hij waarnam dat de koers van de VHP veranderde nadat de partij het presidentschap had verworven en de kwetsbaarheid van de coalitie aan het licht kwam.

Vishnudatt is van mening dat de VHP zich niet houdt aan de beloften die aan het volk zijn gedaan en dat er wordt samengewerkt met personen die een strafblad hebben. Dit heeft, volgens hem, bijgedragen aan de duidelijke fouten die vanaf het begin zijn gemaakt en de teleurstelling van het volk. Hij voorspelt dat de VHP, net als de KTPI en de NPS, het vertrouwen van de bevolking zal verliezen en dat er een nieuw politiek blok zal opstaan, gekenmerkt door bestuurlijke transparantie en een onbesproken leider. Het Surinaamse volk, volgens Vishnudatt, hunkert naar verandering en staat open voor nieuwe politieke perspectieven.

De kritiek van Vishnudatt werpt een scherp licht op de uitdagingen waarmee de huidige regering wordt geconfronteerd en de noodzaak om te voldoen aan de verwachtingen van de bevolking. Zijn voorspellingen over de politieke toekomst van Suriname onderstrepen het belang van transparantie, integriteit en effectief bestuur om het vertrouwen van de bevolking te behouden en de stabiliteit in het land te waarborgen. Het is nu aan de Surinaamse politieke leiders om te reageren op deze zorgen en te werken aan het herstel van vertrouwen en vooruitgang in het land.


Posted

in

by

Tags: