Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Donovan Wisse behoudt Glory-middengewicht wereldtitel

Suriname Herald – Donovan Wisse behoudt Glory-middengewicht wereldtitel

Donovan Wisse behoudt Glory-middengewicht wereldtitel

Afbeelding: Suriname Herald – 5 november 2023 om 06:22
Bericht: Donovan Wisse behoudt Glory-middengewicht wereldtitel
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 5 november 2023 om 06:22

Donovan Wisse Behoudt Glory Middengewicht Titel met Overwinning op Michael Boapeah

De 26-jarige Surinaamse kickbokser Donovan Wisse heeft zijn Glory middengewichtwereldtitel behouden door met overtuiging te winnen van de Ghanees-Nederlandse uitdager Michael Boapeah tijdens het Colission 6-evenement in Arnhem. Ondanks dat Wisse geen knock-out scoorde, was hij tevreden met zijn prestatie en gaf hij zichzelf een 7 als beoordeling voor zijn optreden in de ring.

De wedstrijd begon met Wisse die in de eerste paar rondes stevig druk zette op Boapeah, die fel voorwaarts vocht. Wisse wist echter de aanvallen van Boapeah goed te weerstaan, en vanaf de vierde ronde begon hij het gevecht naar zich toe te trekken. Hoewel hij Boapeah in de laatste ronde bijna knock-out bracht, slaagde hij er net niet in om een knock-out te scoren. Desalniettemin zag de jury genoeg om Wisse een overtuigende puntenoverwinning te geven.

De cijfers onthulden duidelijk de dominantie van Wisse in de wedstrijd, aangezien hij alle vijf rondes won met respectievelijke scores van 48-46, 48-46, 49-45, 50-44 en nogmaals 50-44. De bloedende neus en de snee boven het linkeroog van Boapeah vertelden het verhaal van het gevecht.

Ondanks de overwinning prees Wisse zijn tegenstander, Michael Boapeah, voor zijn doorzettingsvermogen en vechtlust. Boapeah ging neer in de tweede ronde maar stond snel weer op, en in de vijfde ronde bleef hij vechten, zelfs nadat de scheidsrechter moest ingrijpen. Boapeah heeft nu vijf nederlagen in 23 gevechten geleden.

Voor Donovan Wisse was dit de derde succesvolle titelverdediging sinds hij de Glory middengewichttitel in september 2021 won. Hij streeft ernaar om het record van vijf succesvolle titelverdedigingen, gevestigd door de Braziliaanse vechter Alex Pereira, te evenaren. Ondanks zijn indrukwekkende prestaties snakt Wisse nu naar rust. Het gevecht van zaterdagavond was al zijn derde gevecht van het jaar, na eerdere overwinningen in februari en juni tegen respectievelijk de Braziliaan Cesar Almeida en de Turk Serkan Ozcaglayan. Bovendien had hij eerder dit jaar te maken met dengue-koorts, wat leidde tot een vertraging van zijn gevecht tegen Boapeah, dat oorspronkelijk gepland was voor 7 oktober. Wisse is van plan om nu even te rusten en te herstellen voordat hij volgend jaar zijn volgende stappen in zijn carrière overweegt.

Met deze overwinning heeft Donovan Wisse zijn positie als een van de toonaangevende middengewicht kickboksers in de wereld versterkt en zijn vastberadenheid om zijn titel te behouden en zijn carrière voort te zetten onderstreept. Kickboksfans kunnen uitkijken naar wat de toekomst voor deze getalenteerde vechter in petto heeft.


Posted

in

by

Tags: