Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Brunswijk zwijgt over nieuwe Sozavo-minister

Suriname Herald – Brunswijk zwijgt over nieuwe Sozavo-minister

Brunswijk zwijgt over nieuwe Sozavo-minister

Afbeelding: Suriname Herald – 2 november 2023 om 01:44
Bericht: Brunswijk zwijgt over nieuwe Sozavo-minister
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 2 november 2023 om 01:44

Vice President Ronnie Brunswijk heeft de identiteit van de beoogde minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) nog niet onthuld. Hij deelde dit nieuws aan het begin van de vergadering van de Raad van Ministers (RvM). Brunswijk verklaarde: “Telkens wanneer ik hier iets probeer te zeggen, merk ik dat het niet doorgaat, dus ik ben voorzichtig. Pas wanneer het moment daar is, zal ik erover praten.”

De vicepresident heeft aangegeven momenteel geen informatie vrij te geven over de nieuwe minister van Sozavo. Hij benadrukte dat eerdere informatieverschaffing niet volgens plan verliep. Wat betreft de herschikking van functies heeft hij de beslissing volledig overgelaten aan president Chan Santokhi.

Volgens berichtgeving van Suriname Herald wordt Ines Pan de nieuwe minister van Sozavo. Pan is momenteel werkzaam op het Kabinet van de Vicepresident en staat bekend als een sociaal geëngageerd persoon.

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft eervol ontslag ontvangen van de president. Jubithana diende zijn ontslag al in juli in bij president Santokhi. Na drie jaar dienst te hebben gedaan bij het ministerie, gaf de bewindsman aan om persoonlijke redenen te willen aftreden. Het verzoek is na maanden gehonoreerd door de president.


Posted

in

by

Tags: