Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Brunswijk ontkent betrokkenheid ontruiming goudzoekers Matawai

Suriname Herald – Brunswijk ontkent betrokkenheid ontruiming goudzoekers Matawai

Brunswijk ontkent betrokkenheid ontruiming goudzoekers Matawai

Afbeelding: Suriname Herald – 28 oktober 2023 om 00:02
Bericht: Brunswijk ontkent betrokkenheid ontruiming goudzoekers Matawai
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 28 oktober 2023 om 00:02

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft elke betrokkenheid bij de ontruiming van goudzoekers in het Klein Saramacagebied, dat onderdeel uitmaakt van het Matawaigebied, ontkend. De afgelopen dagen circuleren er beelden op sociale media waarop te zien is dat de autoriteiten nederzettingen in het gebied vernietigen en goudzoekers opdragen te vertrekken. Er zijn beweringen geweest dat de vicepresident achter deze actie zou zitten en dat hij geïnteresseerd is in het gebied. Ronnie Brunswijk, die zich de laatste dagen in het binnenland bevindt vanwege een sterfgeval, zegt geschokt te zijn door de berichten en video’s waarin zijn naam zonder grond wordt genoemd. Als de tweede man van het land betreurt hij het incident en het feit dat hij hierbij wordt betrokken. Hij benadrukt dat de beschuldigingen ongegrond zijn en benadrukt dat hij niets van de zaak afweet. Hij verzoekt dringend om zijn naam hierbuiten te laten.

Brunswijk wijst erop dat hij zich bewust is van de bron van deze beschuldigingen en zegt dat hij de laatste persoon is die mensen die hun dagelijkse brood proberen te verdienen, zou verdrijven, vooral als ze niemand tot last zijn. Hij verwerpt de aantijgingen en benadrukt dat hij geen rol heeft gespeeld in de ontruiming van de goudzoekers.

Net als de vicepresident is ook districtscommissaris Walter Bojanski van Boven Saramacca niet op de hoogte van wie de opdrachtgever is geweest voor de ontruiming van de goudzoekers. De situatie blijft dus omgeven door onduidelijkheid en onzekerheid.

Deze ontkenning komt in een tijd waarin sociale media een krachtig medium zijn geworden om nieuws en informatie te verspreiden. Het is belangrijk op te merken dat dergelijke platforms vaak worden gebruikt om berichten en video’s te delen zonder gedegen verificatie, wat kan leiden tot misverstanden en valse beschuldigingen.

De zaak in kwestie draait om de ontruiming van nederzettingen van goudzoekers in een gebied dat van groot belang is vanwege de aanwezigheid van goud. Het feit dat er verwarring heerst over wie verantwoordelijk is voor de ontruiming en waarom deze plaatsvond, benadrukt de noodzaak van een grondig onderzoek om de feiten op te helderen.

In een samenleving waar natuurlijke hulpbronnen zoals goud een grote economische waarde vertegenwoordigen, zijn conflicten over land en exploitatie niet ongebruikelijk. Deze zaak onderstreept het belang van transparantie en verantwoordingsplicht bij dergelijke kwesties om ervoor te zorgen dat gerechtigheid wordt gediend en dat de belangen van alle betrokken partijen worden beschermd.

Het is nu aan de relevante autoriteiten en instanties om de zaak grondig te onderzoeken en duidelijkheid te verschaffen over wat er precies is gebeurd en wie er verantwoordelijk is voor de ontruiming van de goudzoekers. Zolang de feiten niet volledig zijn opgehelderd, blijft deze kwestie een bron van speculatie en controverse. Het is in het belang van alle partijen om snel duidelijkheid te verschaffen en eventuele onrechtmatigheden aan te pakken.


Posted

in

by

Tags: