Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Brunswijk moe van drugsverhalen

Suriname Herald – Brunswijk moe van drugsverhalen

Brunswijk moe van drugsverhalen

Afbeelding: Suriname Herald – 8 november 2023 om 11:25
Bericht: Brunswijk moe van drugsverhalen
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 8 november 2023 om 11:25

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft zijn ongenoegen geuit over het herhaaldelijk noemen van zijn naam in verband met mogelijke betrokkenheid bij drugshandel. Brunswijk heeft zijn juridische team inmiddels de opdracht gegeven om te onderzoeken wie verantwoordelijk is voor het verspreiden van deze verhalen en schuwt juridische stappen niet. De op één na hoogste functionaris in de regering noemt de beschuldigingen misleidend en benadrukt dat hij nooit e-mails heeft verstuurd die de indruk wekken dat zijn e-mails zijn gehackt.

“Al deze beschuldigingen zal ik niet zomaar voorbij laten gaan,” zei een duidelijk geïrriteerde Brunswijk tegen TBN Prime Alert. Hij benadrukte dat hij nuchter zal blijven, omdat hij geen enkele relatie of betrokkenheid heeft bij drugshandel. Volgens hem zijn alle beschuldigingen slechts suggestief en bedoeld om zijn positie als vicepresident in diskrediet te brengen.

Brunswijk vraagt zich af of er in het buitenland ook ongefundeerde aantijgingen tegen zijn collega-regeringsfunctionarissen worden geuit. Hij stoort zich eraan dat er beschuldigingen de wereld in worden gestuurd zonder enig bewijs. Hij vroeg zich af welke Amerikaanse onderzoekers de beschuldigingen hebben geuit en waarom de regering niet op de hoogte is gesteld van de feiten. “Ik daag ze uit om met bewijs te komen,” aldus de vicepresident.

Brunswijk benadrukte dat hij nog steeds een goede relatie heeft met de voormalige president Desi Bouterse en begrijpt niet waarom dit in een bepaalde context wordt geplaatst. Ondanks zijn frustratie over de beschuldigingen, zal hij zich er niet door laten beïnvloeden, omdat hij naar eigen zeggen nergens bij betrokken is. Hij beschouwt de hele lastercampagne als verzinsels en leugens.

Eerder meldde Insight Crime betrokkenheid van Brunswijk bij drugshandel. Uit dit onderzoek zou naar voren zijn gekomen dat e-mails in 2022 zijn gehackt vanuit het kantoor van de procureur-generaal van Colombia. In de elektronische correspondentie wordt gesuggereerd dat Brunswijk politieke banden heeft met georganiseerde misdaad in Suriname.


Posted

in

by

Tags: