Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Breaking: President draagt GBB-minister op uitgegeven deel Stalweide in te trekken

Suriname Herald – Breaking: President draagt GBB-minister op uitgegeven deel Stalweide in te trekken

Breaking: President draagt GBB-minister op uitgegeven deel Stalweide in te trekken

Afbeelding: Suriname Herald – 3 november 2023 om 17:12
Bericht: Breaking: President draagt GBB-minister op uitgegeven deel Stalweide in te trekken
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 3 november 2023 om 17:12

President Chan Santokhi heeft minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) opgedragen om onmiddellijk de toewijzing van een deel van de Stalweide in Nickerie in te trekken. Dit besluit komt nadat er onrust ontstond in het rijstdistrict toen bleek dat de Stichting Radjie Rijst Industrie 198 hectare van de Stalweide, bekend als blok 3, toegewezen had gekregen.

Een document in handen van Suriname Herald onthult dat de uitgifte van de grond een vergissing was, volgens minister Vorswijk. Ze beweert dit in schriftelijke en telefonische communicatie aan het staatshoofd te hebben gemeld. Minister Vorswijk heeft beloofd deze fout onmiddellijk te corrigeren, zodat het perceelland weer in handen van de staat komt.

President Santokhi heeft de minister gevraagd om een afschrift van een besluit tot intrekking te sturen naar zowel de Stichting als het Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer. Bovendien wil het staatshoofd volgende week inzage krijgen in alle relevante documenten met betrekking tot de toewijzing van de grond, om een volledig beeld te krijgen van hoe dit is gebeurd. Hij verwacht ook dat minister Vorswijk maatregelen zal nemen tegen ambtenaren van haar ministerie die mogelijk buiten hun bevoegdheden hebben gehandeld in deze zaak. In dit verband wacht president Santokhi op een juridisch rapport met betrekking tot het onderzoek en de te nemen maatregelen.

Dit besluit van de president om in te grijpen in deze kwestie weerspiegelt zijn vastberadenheid om de transparantie en integriteit binnen de overheid te handhaven en ervoor te zorgen dat overheidsgronden op een eerlijke en wettige manier worden toegewezen. De president benadrukt dat dergelijke fouten in de toewijzing van land moeten worden gecorrigeerd en dat verantwoordelijke ambtenaren verantwoording moeten afleggen voor hun acties. Dit is een belangrijke stap om het vertrouwen van het publiek in de overheid te herstellen en ervoor te zorgen dat de belangen van het volk worden beschermd.


Posted

in

by

Tags: