Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Bond SBB legt werk neer

Suriname Herald – Bond SBB legt werk neer

Bond SBB legt werk neer

Afbeelding: Suriname Herald – 31 oktober 2023 om 01:45
Bericht: Bond SBB legt werk neer
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 31 oktober 2023 om 01:45

De Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) staat momenteel voor een uitdaging, aangezien de bond na een algemene ledenvergadering heeft besloten om het werk neer te leggen. Deze beslissing is voornamelijk ingegeven door het feit dat de gesprekken over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) tussen de bond en de directie geen positieve resultaten hebben opgeleverd.

In principe was er al een akkoord bereikt tussen de bond en de directie met betrekking tot de cao. Echter, het stichtingsbestuur heeft zich gemengd in deze kwestie, wat niet wordt geaccepteerd door de bond, omdat zij van mening zijn dat het bestuur geen gesprekspartner is van de bond. Dit heeft geleid tot frustratie onder de medewerkers, aangezien de bedoeling was dat de bond en de directie op 27 oktober het akkoord zouden ondertekenen, maar dit niet is gebeurd.

Volgens de bondsvoorzitter, Dino Souprayen, blijft het akkoord met de directie geldig. De bond is van mening dat het bestuur zich niet zou moeten bemoeien met het bereikte resultaat tussen de bond en de directie. Souprayen benadrukt dat sinds 2015 besturen steeds vaker proberen te bepalen hoe de directie haar werk moet doen. Dit lijkt een punt van onenigheid te zijn tussen de bond en het stichtingsbestuur.

Een bijkomende complicatie in deze situatie is het ontslag van directeur Stanley Betterson om persoonlijke redenen. Dit roept de vraag op wie nu precies wel of geen mandaat heeft bij de onderhandelingen. De bond eist duidelijkheid over deze kwestie, maar blijft standvastig in hun overtuiging dat wat met de directie is overeengekomen, niet teruggedraaid kan worden.

Deze ontwikkelingen bij de SBB werpen een schaduw van onzekerheid op de arbeidsverhoudingen en de toekomstige arbeidsvoorwaarden van de medewerkers. Het is van cruciaal belang dat er snel een oplossing wordt gevonden om de impasse te doorbreken en de belangen van zowel de medewerkers als de organisatie te waarborgen.

Het is duidelijk dat er dringend behoefte is aan een constructieve dialoog tussen de betrokken partijen om tot een werkbare oplossing te komen. De situatie benadrukt ook het belang van een duidelijke en transparante structuur voor arbeidsonderhandelingen en het respecteren van eerder bereikte overeenkomsten. Het is te hopen dat deze kwestie snel kan worden opgelost, zodat de medewerkers van de SBB hun werkzaamheden kunnen hervatten en er weer stabiliteit binnen de organisatie kan worden hersteld.


Posted

in

by

Tags: