Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Binnenkort ook rechtspraak in Marowijne en Brokopondo

Suriname Herald – Binnenkort ook rechtspraak in Marowijne en Brokopondo

Binnenkort ook rechtspraak in Marowijne en Brokopondo

Afbeelding: Suriname Herald – 10 november 2023 om 14:31
Bericht: Binnenkort ook rechtspraak in Marowijne en Brokopondo
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 10 november 2023 om 14:31

Rechtspraak in de districten Marowijne en Brokopondo komt een stap dichterbij nu de regering tijdens de regeringsvergadering op woensdag het initiatief van het Hof van Justitie heeft ondersteund. Het Hof van Justitie heeft aangekondigd dat het van plan is om rechtszittingen te starten in het laatste kwartaal van 2023, met name in december. Deze stap, die in lijn is met de decentralisatie van de rechtspraak, zal directe invloed hebben op de toegankelijkheid en effectiviteit van het rechtssysteem in deze districten.

De regering heeft haar steun aan dit initiatief betuigd door goedkeuring te verlenen aan het ontwerp staatsbesluit voor de wijziging van het staatsbesluit van 17 oktober 1965. Deze beslissing, genomen in overeenstemming met artikel 28 van het Reglement op de Inrichting en Samenstelling van de Surinaamse Rechterlijke Macht, markeert een essentiële stap in het formaliseren van de zittingslocaties.

De decentralisatie van de rechtspraak gaat verder dan louter bureaucratische verandering; het betreft een tastbare verbetering voor de lokale gemeenschappen. Het stelt burgers in staat om op lokaal niveau toegang te krijgen tot het rechtssysteem, wat de efficiëntie en rechtvaardigheid ten goede zal komen. Het besluit om rechtszittingen te organiseren in Marowijne en Brokopondo weerspiegelt een toewijding aan het versterken van de rechtspleging in deze gebieden en het waarborgen van een rechtvaardig en toegankelijk juridisch systeem voor alle burgers.


Posted

in

by

Tags: