Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Belfort geeft nog niets prijs over aanpak problemen Suriname

Suriname Herald – Belfort geeft nog niets prijs over aanpak problemen Suriname

Belfort geeft nog niets prijs over aanpak problemen Suriname

Afbeelding: Suriname Herald – 14 november 2023 om 00:05
Bericht: Belfort geeft nog niets prijs over aanpak problemen Suriname
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 14 november 2023 om 00:05

Volksvertegenwoordiger Edward Belfort van ABOP heeft felle kritiek geuit op de uitvoering van het regeringsbeleid. Hij gelooft dat de uitdagingen waar het land voor staat opgelost kunnen worden, maar hij heeft nog niet onthuld hoe dat zou moeten gebeuren. Belfort benadrukt dat hij niet wil dat de huidige regering plagiaat pleegt met betrekking tot oplossingsmodellen. Hoewel hij aangeeft dat hij de regering de afgelopen tijd wel advies heeft gegeven over diverse kwesties, waaronder de aanpak van criminaliteit, heeft hij nog geen concrete oplossingen openbaar gemaakt.

Hij pleit ervoor dat de ongeveer 400 politieagenten die verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van hooggeplaatste functionarissen terugkeren naar het politiekorps. Daarnaast suggereert hij dat het geld dat bestemd is voor de bouw van nieuwe politie- en assembleegebouwen geïnvesteerd zou moeten worden in politieapparatuur en -middelen. Hij verzekert op LIM FM dat dit een grote stap zou zijn in de aanpak van criminaliteit.

Belfort uit ook zijn teleurstelling over de besteding van gelden in de gezondheidszorg. Hij benadrukt dat deze fondsen, die momenteel gebruikt worden voor de bouw van een brug over de Corantijnrivier, beter geïnvesteerd zouden kunnen worden in de gezondheidssector, met name in het verhogen van de salarissen van medisch personeel om te voorkomen dat getalenteerde krachten vertrekken.

Hij reageert ook op kritiek van Hikmat Mahawat Khan, die vraagt welk plan Belfort heeft om de problemen in het land aan te pakken. Belfort vindt het nog te vroeg om al zijn plannen prijs te geven en belooft deze pas kort voor de verkiezingen te delen met de samenleving. Hij benadrukt dat het de bedoeling is om later deskundigen de kans te geven te solliciteren naar specifieke functies.

De volksvertegenwoordiger roept op om partijpolitieke belangen opzij te zetten en integere Surinamers met expertise te betrekken bij het opbouwen van het land. Hij stelt dat de plannen waar hij aan refereert zijn opgesteld door een groep Surinamers die zich willen inzetten voor het redden van het land.

Bron: Suriname Herald


Posted

in

by

Tags: