Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Argentinië krijgt ultrarechtse president

Suriname Herald – Argentinië krijgt ultrarechtse president

Argentinië krijgt ultrarechtse president

Afbeelding: Suriname Herald – 20 november 2023 om 06:34
Bericht: Argentinië krijgt ultrarechtse president
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 20 november 2023 om 06:34

Het recente politieke landschap in Argentinië heeft een opmerkelijke wending genomen met de overwinning van Javier Milei in de presidentsverkiezingen, zoals gerapporteerd door Suriname Herald. De econoom, die wordt gezien als een figuur aan de uiterst rechtse kant van het politieke spectrum, heeft volgens de voorlopige uitslagen een triomf behaald met 56% van de stemmen in de tweede ronde, ten opzichte van zijn rivaal Sergio Massa.

Tijdens zijn overwinningspeech benadrukte Milei de betekenis van deze uitslag, waarbij hij aangaf dat het het einde betekent van een alomtegenwoordige staat die slechts een paar bevoordeelt, terwijl de meerderheid lijdt. Hij heeft zichzelf omschreven als een libertair en streeft ernaar drastische veranderingen door te voeren in het overheidsapparaat, met plannen om de overheidsuitgaven drastisch te verminderen en zelfs ministeries en de Centrale Bank op te heffen.

Massa heeft zijn nederlaag erkend en verklaarde: “Het is duidelijk dat de resultaten niet overeenkomen met onze verwachtingen. Ik heb contact opgenomen me


Posted

in

by

Tags: