Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Ambassadeur Hardien start missie in Sri Lanka

Suriname Herald – Ambassadeur Hardien start missie in Sri Lanka

Ambassadeur Hardien start missie in Sri Lanka

Afbeelding: Suriname Herald – 10 november 2023 om 16:41
Bericht: Ambassadeur Hardien start missie in Sri Lanka
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 10 november 2023 om 16:41

De ambassadeur van Suriname in India, Arunkoemar Hardien, heeft op 5 november 2023 zijn geloofsbrieven als niet-residerend ambassadeur aangeboden aan de president van Sri Lanka, Renil Wickremesinghe. Deze ceremonie vond plaats in het presidentieel paleis in Kandy, in het bijzijn van de Sri Lankaanse minister van Buitenlandse Zaken, Ali Sabry. President Wickremesinghe wenste de ambassadeur veel succes tijdens zijn ambtstermijn en sprak de hoop uit dat dit een periode van verdere verdieping van de bilaterale relatie tussen Suriname en Sri Lanka zou inluiden. Diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen zijn sinds 2012 gevestigd.

De regering van Suriname heeft hoge verwachtingen van deze benoeming en hoopt dat de aanwezigheid van een ambassadeur de reeds bestaande vriendschappelijke betrekkingen en samenwerking op politiek, sociaaleconomisch en cultureel gebied zal versterken. Sri Lanka, een land dat snel economisch ontwikkelt, richt zich op duurzame groei op de middellange termijn. De regering concentreert zich met name op de ontwikkeling van infrastructuur zoals wegen, openbaar vervoer, havens en logistieke centra over het hele eiland. Om deze doelstellingen te realiseren, heeft Sri Lanka de aantrekking van buitenlandse investeringen en kennisoverdracht van technologie en knowhow geïntensiveerd.

De benoeming van een Surinaamse ambassadeur in Sri Lanka wordt beschouwd als een belangrijke stap in de versterking van de bilaterale relatie tussen de twee landen. Deze benoeming biedt een kans om de samenwerking op verschillende terreinen verder te ontwikkelen, waaronder handel, investeringen, onderwijs en cultuur. De verwachting is dat deze nieuwe vertegenwoordiging een brug zal slaan tussen de twee naties en de basis zal leggen voor een vruchtbare samenwerking in de toekomst. De regeringen van Suriname en Sri Lanka zien deze diplomatieke zet als een waardevolle stap naar verdere groei en wederzijds voordeel.


Posted

in

by

Tags: