Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Actie gezamenlijke bonden gaat door

Suriname Herald – Actie gezamenlijke bonden gaat door

Actie gezamenlijke bonden gaat door

Afbeelding: Suriname Herald – 13 november 2023 om 08:10
Bericht: Actie gezamenlijke bonden gaat door
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 13 november 2023 om 08:10

Titel: Ongewijzigde Vastberadenheid van Bonden in Voortzetting Protestactie

In een vastberaden voortzetting van hun protestacties zal de gezamenlijke bondenactie vandaag doorgaan, volgens de voorzitter van de Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW), Michael Sallons, zoals gemeld aan Suriname Herald. De actievoerende bonden hebben zaterdag een overleg gehad met president Chan Santokhi, waar Sallons aangaf deels tevreden te zijn met wat is aangeboden, maar benadrukte dat ze meer willen. Hij onthulde echter niet specifiek de details van het gesprek met het staatshoofd en verklaarde dat de leden uiteindelijk zullen beslissen of ze akkoord gaan.

Sallons benadrukte dat de bonden hun leden zullen informeren over het aanbod en dat de leden vervolgens zullen besluiten over verdere stappen. Het verzamelpunt voor de leden vandaag is het gebouw van de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO) aan de Gemenelandsweg. Lloyd Pool, voorzitter van de Algemene Bond van Personeel in dienst van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (ABPLAZ), heeft ook de leden van zijn bond opgeroepen zich aan te melden bij het CLO-gebouw. Hij benadrukte dat het einde van de actie nog niet is bepaald en dat het de leden zijn die zullen beslissen over het vervolg van het protest.

De onderwijsbonden sluiten zich aan bij de acties door hun leden op te roepen om vandaag niet naar school te gaan. De Federatie van Organisatie van Leerkrachten in Suriname (FOLS) heeft via een oproepbericht lidbonden zoals de Katholieke Onderwijzers Bond (KOB), de Christelijke Onderwijzersbond Broederschap (COB), de Surinaamse Openbare Onderwijzersbond (SOB), de Islamitische Onderwijzersbond (IOB), en anderen opgeroepen om zich aan te melden bij de CLO en niet naar school te gaan. Schoolleiders hebben ouders verzocht hun kinderen thuis te houden, aangezien er geen leerkrachten op de scholen zullen zijn om de leerlingen op te vangen.

Onder andere eisen de actievoerende bonden van de regering dat de ingevoerde belasting over toegevoegde waarde (btw) wordt teruggedraaid.

Bron: Suriname Herald


Posted

in

by

Tags: