Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – ABOP draagt nieuwe kandidaat ministerie Sozavo voor

Suriname Herald – ABOP draagt nieuwe kandidaat ministerie Sozavo voor

ABOP draagt nieuwe kandidaat ministerie Sozavo voor

Afbeelding: Suriname Herald – 31 oktober 2023 om 18:00
Bericht: ABOP draagt nieuwe kandidaat ministerie Sozavo voor
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 31 oktober 2023 om 18:00

Vandaag heeft president Chan Santokhi bevestigd dat minister Uraiqit Ramsaran, die eerder verantwoordelijk was voor Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), vanaf nu de leiding zal hebben op het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Niettemin is het nog niet duidelijk wie de vacante post op Sozavo zal invullen. Er wordt volgens het staatshoofd alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat het sociaal programma wordt voortgezet.

President Santokhi liet ook weten dat de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) al een nieuwe kandidaat aan hem heeft voorgesteld om Sozavo te leiden. De benodigde documenten voor het milieuonderzoek dat gebruikelijk is bij de benoeming van ministers zijn doorgestuurd naar de procureur-generaal (pg). Nu wordt er gewacht op het resultaat van dit onderzoek om over te gaan tot de benoeming van de nieuwe minister voor Sozavo.

Volgens de president zullen er enkele veranderingen worden doorgevoerd op het ministerie van TCT. Dit is te wijten aan het feit dat het ministerie meer dan twaalf parastatale bedrijven onder zich heeft, en de nieuwe minister kan niet binnen achttien maanden voor de benodigde verandering en vernieuwing op het departement zorgen. Daarom zal er een directeur worden aangewezen om de coördinatie van alle parastatale bedrijven op zich te nemen. Voor deze functie is reeds een kandidaat geïdentificeerd, die zal helpen bij de coördinatie van projecten op het ministerie.

Ook op het ministerie van Sozavo zullen enkele aanpassingen worden doorgevoerd. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft tijdens de beoordeling aangegeven dat het sociaal vangnet effectiever moet worden uitgevoerd. Het sociaal programma zal worden losgekoppeld van het ministerieel beleid en zal onder toezicht staan van een deskundig team van externe experts. Dit team zal het sociaal programma integraal uitvoeren naar de samenleving, 24 uur per dag, om ervoor te zorgen dat alle sociale aspecten van het sociaal programma goed worden uitgevoerd.

Er zijn aanzienlijke financiële middelen beschikbaar, maar op dit moment wordt de uitvoering belemmerd door bureaucratie. De president benadrukte dat hij niet achter bureaucratie staat en kondigde aan dat Mark Rommy belast zal worden met de uitvoering van het sociaal programma. Deze aanpassingen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat de sociaal-economische doelen van het programma beter worden bereikt en dat de dienstverlening aan de gemeenschap wordt geoptimaliseerd.

Dit nieuws markeert een reorganisatie binnen de Surinaamse regering om efficiënter te werken en prioriteit te geven aan de uitvoering van sociale programma’s en beleidsmaatregelen om de welvaart en het welzijn van de burgers te bevorderen. De president en zijn team zijn vastbesloten om de uitdagingen aan te gaan en positieve veranderingen te brengen in het land. We kijken uit naar de impact van deze verschuivingen op de Surinaamse samenleving en economie.


Posted

in

by

Tags: