Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Suriname heeft voldoende in huis voor EU-ACP

Suriname heeft voldoende in huis voor EU-ACP

PARAMARIBO, 2 jun – Suriname heeft voldoende opvangmogelijkheid voor de eerstvolgende bijeenkomst van parlementariërs van de ACP en de EU. Dit stelt het parlement in een verklaring. Hotel- en vergaderruimtes zijn er genoeg en ook de kwaliteit mag er wezen. De Nederlandse Europarlementariër Toine Manders ziet het toch anders.

Kwantiteit en kwaliteit zouden niet zijn wat ze wezen moeten. “Er zou een tent moeten worden gehuurd, dat brengt ook kosten met zich mee”, zei Manders tegenover de Wereldomroep. Er is inderdaad zo’n tent en die wordt ook gebruikt voor internationale conferenties. De tent is groot genoeg en biedt voldoende comfort. Onder meer hebben de directeuren van regionale telecommunicatiebedrijven op deze manier vergaderd.

“Het betreft een ruime, goed voorziene conferentiezaal die aan alle eisen voldoet”, zegt parlementariër Rabin Parmessar tegenover de Ware Tijd. Als lid van het organiserend comité ziet hij geen problemen met opvang in november. Dan zijn in Paramaribo ruim vierhonderd parlementariërs en functionarissen bijeen voor hun jaarlijkse conferentie. Hotel Torarica wordt het centrum. Een technische commissie van de EU keurde de accommodaties al eerder goed.


Posted

in

by

Tags: