Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Suriname gastland Airportslam

Suriname gastland Airportslam

Suriname is dit jaar gastland voor de Airportslam. De openingsceremonie daarvan heeft middels een vlaggenparade en toespraken plaatsgevonden in de Mgr. Aloysius Zichem Sportcomplex. De Airportslam is een sport toernooi waarbij medewerkers van internationale luchthavens in de regio op een sportieve wijze het tegen elkaar opnemen in diverse takken van sport.

De deelnemende landen voor dit jaar zijn Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Suriname. Het toernooi duurde van 26 tot en met 28 oktober.

Vijay Chotkan, directeur Luchthavenbeheer, zegt dat sport mensen bij elkaar brengt. Hij is blij dat Suriname dit jaar gastland mag zijn en heeft een ieder bemoedigd om sportief de wedstrijden af te werken.

Volgens Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C), verbroedert sport. Hij hoopt ook dat de Airportslam erin resulteert om de saamhorigheid tussen de medewerkers te bevorderen. Het doel van het toernooi is om luchthavenmedewerkers dichter bij elkaar te brengen middels sport en sociale activiteiten.

De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, is blij met het heugelijk feit dat Suriname als gastland mag optreden. Zij gaf aan dat het toernooi meer is dan alleen bij elkaar komen en bezig te zijn. Volgens haar draagt het enorm bij aan de fitheid van medewerkers, ontspanning, de cohesie op de werkvloer en ook de informele momenten waarbij er in een ontspannen sfeer kennisuitwisseling plaatsvindt.

De minister benadrukte dat de regering zulke initiatieven alleen maar kan toejuichen naar aanleiding van de verschillende rapporten die de steeds stijgende lijn van de slechte gezondheidstoestand van burgers in de regio melden. Zij complimenteerde Luchthavenbeheer met de organisatie en heeft andere bedrijven opgeroepen om het initiatief van de Airportslam op te volgen.