Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Suriname gastheer voor Bewaardersweek

Suriname gastheer voor Bewaardersweek

De Bewaardersweek, ook bekend als de Prison Workers Week, is een jaarlijks terugkerend evenement waar gevangenisbewaarders reflecteren op hun werk en de maatschappelijke bijdrage die zij leveren. Tijdens dit evenement komen vertegenwoordigers van bewaarderkorpsen uit Aruba, Bonaire, Curaçao, St. Maarten en Suriname samen voor een week van samenwerking en culturele uitwisseling. De locatie van het evenement wisselt jaarlijks tussen de deelnemende landen. Dit jaar was Suriname de gastheer, met de opening op 9 oktober bij het Witte Lotus Cultureel Centrum.

Gedurende een week zullen leden van de verschillende bewaarderskorpsen kennis over elkaars cultuur en ervaringen over het gevangeniswezen uitwisselen. Het is de vierde keer dat deze bijeenkomst in Suriname wordt georganiseerd.

Patrick Campagne, directeur Operationele Diensten, die minister Kenneth Amoksi vertegenwoordigde, heeft de week officieel geopend. Hierna volgde een presentatie over eerder gehouden Prison Weeks gevolgd door toneelstukken van de verschillende korpsen.

Tijdens de Bewaardersweek zullen de deelnemende landen tegen elkaar uitkomen in diverse takken van sport waaronder, zwemmen, volleybal en schietwedstrijden. Daarnaast zijn er spelen waaraan leden van verschillende landen in gemengde groepen zullen deelnemen.

Korpshoofd Joyce Pané-Alfaisi die de spelen coördineert, hoopt op saamhorigheid in de gemengde groepen. “We hebben gezamenlijke spelen zoals touwtrekken, en helm race zodat we samen naar elkaar kunnen groeien als Nederlandssprekende eilanden.” De bedoeling van dit event is om de saamhorigheid tussen de verschillende korpsen gevangenispersoneel nader tot elkaar te brengen.