Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Suriname feliciteert India met maanlanding

Suriname feliciteert India met maanlanding

PARAMARIBO — President Chandrikapersad Santokhi heeft zijn felicitaties overgebracht aan premier Narendra Modi van India na ontvangst van het nieuws over de succesvolle landing op de maan door de Indiase ruimtevaartorganisatie.

De Indiase maanlanding is een ongeëvenaard bewijs van de collectieve geest van nieuwsgierigheid, onderzoek en vooruitgang van de mensheid. Deze opmerkelijke prestatie is een baken van inspiratie en herinnert ons eraan dat grenzen geen partij zijn voor de grenzeloze nieuwsgierigheid die ons allemaal verenigt, staat in een persbericht.

Zelfs in het verre Suriname, een land dat cultureel gedeeltelijk op India lijkt, is een gevoel van trots voelbaar. Het is duidelijk dat het volk van Suriname zich in eenheid bevindt met het volk van India dat deelt in de vreugde over deze opmerkelijke prestatie.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken voegt hieraan toe “Deze eenheid overstijgt geografische grenzen, omdat het de inherente verbindingen onderstreept die ons als mondiale gemeenschap binden. De maanlanding wekt een gedeeld gevoel van verwondering op en herinnert ons eraan dat de lucht niet langer een grens is, maar een toegangspoort tot het bevorderen van saamhorigheid en een gedeelde toekomst van onderzoek. Deze prestatie toont niet alleen de wetenschappelijke capaciteiten van India, maar stuwt de wereld ook vooruit in haar zoektocht om de mysteries van de kosmos te ontrafelen.”