Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Suriname en Argentinië gaan technische samenwerking aan

Suriname en Argentinië gaan technische samenwerking aan

PARAMARIBO- Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken (BuZa) en de Argentijnse Minister van Buitenlandse Zaken en Religie, Héctor Marcos Timerman hebben gisteren de bestaande vriendschapsbanden versterkt door een overeenkomst te ondertekenen inzake technische samenwerking.

Deze overeenkomst moet de technische samenwerking tussen beide landen bevorderen.  Hierdoor zijn beide landen in staat programma’s te initiëren en uit te voeren op gebieden die prioriteit genieten bij projecten van wederzijds belang. Verder zullen beide partijen ervaring en kennis uitwisselen in overeenstemming met hun ontwikkelingsbeleid.

Middels deze overeenkomst bevestigen beide landen opnieuw hun wederzijdse bereidwilligheid te werken aan de voortzetting van de doelstellingen en idealen van de Zuid- Zuid samenwerking.

Volgens minister Winston Lackin vindt er bewustwording plaats van het voordeel dat er bestaat ten aanzien van de basisprincipes op bilateraal niveau, welke middels de Zuid- Zuid en de Trilaterale samenwerking kunnen bevorderen. Verder geeft hij te kennen dat de totstandkoming van een breed en systematisch referentiekader voor de samenwerking, tot wederzijdse voordelen kan gaan zorgen.

Deze ondertekening geeft opnieuw de bevestiging dat beide landen bereid zijn te werken aan de voortgang van de doelstellingen en idealen van de Zuid- Zuid samenwerking, meldt BuZa.

Suriname en Argentinië zijn op 23 juni 1977 diplomatieke betrekkingen aangegaan. Onlangs was er een Argentijnse delegatie op een werkbezoek in ons land, die aangaf een ambassade te zullen vestigen in ons land voor het eind van het lopend jaar. De gesprekken zijn in een vergevorderd stadium.


Posted

in

by