Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Suriname eindelijk naar Continental Championship

Suriname eindelijk naar Continental Championship

door John Zaalman

PARAMARIBO — Suriname zal na twee afzeggingen eindelijk haar opwachting maken in de Continental Championship. Het internationaal volleybaltoernooi voor mannenvolleyballanden vindt van 3-10 september plaats in Charleston, West Verginia, de Verenigde Staten van Amerika. Suriname is woensdag met een delegatie van achttien man over de weg naar Guyana vertrokken om van daaruit met het vliegtuig naar de VS af te reizen.
       

Voorzitter Lionel Blokland van de Surinaamse Volleybalbond (Suvobo) tevens delegatieleider meent dat de delegatie uiterlijk 1 september in Amerika zal zijn. Hij is vooral ingenomen met het feit dat Suriname haar debuut in het Continentaal evenement zal maken.

“We gaan om een goed toernooi te spelen”

“Dit is heel goed voor Suriname. Het afgelopen jaar is de bekroning van alle werk. Er zijn wel financiële situaties, die overbrugd moeten worden en waar we als natie achter de kampioenen staan. Dat geldt op de eerste plaats voor de overheid en parastatalen”, onderstreept de preses.

Reis

De trip is mede mogelijk gemaakt door de overheid en de Suvobo. Over de verwachtingen is Blokland nogal nuchter. “We gaan om een goed toernooi te spelen.”

Aan het evenement doen zeven landen mee. Tweevoudig Carbisch kampioen Suriname is in poule B ingedeeld met het gastland, Cuba en Puerto Rico, terwijl Canada, Mexico en de Dominicaanse Republiek poule A rond maken. Guatemala, dat ook was opgebracht, heeft afgemeld.
       

Suriname opent het evenement op 5 september om half negen ‘s avonds Surinaamse tijd tegen Amerika. Op 6 en 7 september zal er steeds om vier uur ‘s middags Surinaamse tijd gespeeld worden tegen respectievelijk Cuba en Puerto Rico. De wedstrijden zullen afgewerkt worden in de Charleston Coliseum & Convention Center.

In de selectie heeft één verandering plaatsgevonden en wel Jason Lesperans op de plaats van Joshua Dwarkasing. Trainer Furgil Ong A Fat zit ook niet bij de delegatie van achttien man.
       

De delegatie wordt op 12 september terugverwacht. Na de Continental Championship heeft de Suvobo nog de U17 Continental Championship en de Inter-Guyanese Spelen op het programma.
       

Delegatie: Keven Sporkslede (captain); Jonovãn Wijngaarde; Ethan Asimia; Zefanio Breinburg; Meson Anakaba; Leonel Mahabali; Casey Foe A Man; Anferney Schmeltz; Jason Lesperans; Anfernee Lee A Leong; David Pinas; Quincy Kruydenhof; Carlos Orta Fellovè (bondscoach); Lionel Nabibaks (assistent-bondscoach); Ruben Saouma (fysiotherapeut); Cindy-Jane Joval-Vianen (teammanager); Steven Cairo (bestuurslid); Lionel Blokland (delegatieleider).