Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Surinam Airways verwelkomt tweede B737-800

Surinam Airways verwelkomt tweede B737-800

Surinam Airways heeft vannacht haar tweede B737-800 verwelkomd vanuit de Amerikaanse staat Arizona. In het kader van het verder herstel en het hebben van vliegtuigen in eigen beheer ondertekende Surinam Airways op maandag 3 juli 2023 de leaseovereenkomst voor de tweede B737-800 met een van ’s werelds grootste vliegtuig leasebedrijven, AerCap.

Nu bijkans drie maanden na ondertekening mag Surinam Airways ook dit vliegtuig verwelkomen. De tweede B737-800, de PZ-TCX, landde onder leiding van gezagvoerder Miquel Jap en captain Jim Laret vannacht vanuit Marana in Arizona, omstreeks 02.15 uur op de Johan Adolf Pengel Internationale luchthaven.

Na aankomst in Suriname zal samen met de Surinaamse luchtvaartautoriteit Civil Aviation Safety Authority Suriname (CASAS) worden gewerkt aan het verder afronden van de documentatie.

Ook zal het vliegtuig moeten worden aangemeld op elke destinatie die Surinam Airways op dit moment bevliegt. Nadat de documentatie en aanmeldingen in orde zijn kan het vliegtuig binnen niet al te lange tijd commercieel worden ingezet op de regionale route.

Met de komst van de PZ-TCX wordt de operationele flexibiliteit verhoogd en tevens de basis gelegd voor de uitgezette groei naar stabiliteit. Suriname Airways blijft met vereende krachten doorwerken aan het realiseren van de beoogde bedrijfsdoelen en het verbeteren van de dienstverlening, staat in een persbericht.