Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Surinaamse vakcentrale schorst ruim twintig lidbonden

Surinaamse vakcentrale schorst ruim twintig lidbonden

PARAMARIBO, 25 mei – Vakcentrale De Moederbond heeft voor een unicum gezorgd. Ruim twintig lidbonden zijn geschorst. Per deurwaarder is de voorzitters bericht dat ze achter zijn met het betalen van contributie. Vakbondsleider Freddy Brug vindt het te gek voor woorden en vermoedt andere bedoelingen achter de zelfmutilatie.

Een van de grootste vakcentrales in het land gaat niet zomaar over tot zo’n rigoureuze handeling. “Het gaat precies om vakbonden die zich kritisch opstellen”, zegt Brug. De leiders van deze bonden vragen al geruime tijd om financiële verantwoording. Die komt maar niet. Voorzitter Errol Snijders geeft keer op keer niet thuis. Volgens Brug is het een handige zet om de critici weg te houden van vergaderingen. Het kleine aantal bonden dat overblijft, biedt nauwelijks weerstand.

Het is niet de eerste keer dat De Moederbond en Snijders in opspraak raken. Eerder hebben vakbonden zich beklaagd over financiële wantoestanden. Het is tot nu toe steeds met een sisser afgelopen. Brug vreest niet voor een verzwakking van de geschorste vakbonden. “We ondersteunen elkaar waar nodig.” Errol Snijders is de derde voorzitter na de op acht december 1982 gewelddadig om het leven gekomen Cyril Daal.


Posted

in

by