Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Surinaamse schoonheidsspecialiste Ellis-Forster op Belgische televisie

Surinaamse schoonheidsspecialiste Ellis-Forster op Belgische televisie

door Steven Seedo

PARAMARIBO — VTM, de grootste commerciële televisiezender van België, heeft een gesprek met de Surinaamse schoonheidsspecialiste Candy Ellis-Forster opgenomen voor het programma ‘Lifestyle & Wonen’. Als onderwerp staat centraal waxen voor kinderen. Het programma wordt in november uitgezonden.

“Ze hebben van collega’s gehoord en bij Google gelezen wie ik ben en wat ik doe, hebben research gedaan zeggen ze en ik zou de enige zijn met waxen voor kids, Boyzilian en kinderspa feestjes met verschillende thema’s. Ik heb over de behandelingen verteld en hoe klanten die ervaren”, doet Ellis-Forster desgevraagd uit de doeken tegenover de Ware Tijd.

“Ik vind het fijn om mijn kennis over te brengen”

Behandeling

Waxen voor kinderen is niet ongebruikelijk. “Ouders geven toestemming voor de behandeling. Zelf doe ik dat ook voor mijn kinderen. Kinderen die al heel vroeg last hebben van ‘overbeharing’ worden vaak gepest; ook mijn kinderen. Heel veel ouders kiezen meestal voor het wegscheren van de haartjes.

Het nadeel hiervan is dat je snijwonden kan veroorzaken, ingegroeide haartjes kan krijgen, de haartjes sneller en dikker/stugger weer groeien. Daarom adviseer ik ouders meestal om de haartjes te waxen.” Haar jongste klant voor het waxen is acht jaar.

Ellis-Forster geeft de huid een voorbehandeling om de poriën open te zetten, zodat het kind zo goed als geen pijn ervaart. “Het voordeel is ook dat de haartjes langer wegblijven en dunner groeien als ze terugkomen. Ook heb je weinig kans dat ze last krijgen van ingegroeide haartjes. Ik wax om de drie tot vier weken voor mijn kids. Voor hen is dat heel normaal geworden en ze ervaren geen pijn meer.”

Ellis-Forster, die sinds 2013 in België woont, heeft daar een eigen bedrijf ‘Candy’s Beauty Instituut’ en is docente bij de ‘Beauty & Medical Academy’ in Antwerpen. “Ik vind het fijn om mijn kennis over te brengen. Ik verzorg ook workshops in mijn salon en online.”

Wat haar ook anders maakt, is de ‘Boyzillian’. Er zijn weinig tot geen schoonheidsspecialisten in Antwerpen die bij mannen waxen (geslachtsdeel). “Ik ben van mening dat mannen ook goede zorg verdienen.”

Scholing

Ze zit sinds 2009 in de schoonheidsbranche, nadat ze de allround opleiding schoonheidsspecialiste volgde en een eigen salon opende. Ze gaf workshops nagelstyliste, wimper extensions (trosjes), gelaatsverzorging en pedicure.

“Toen ik naar België verhuisde, ben ik begonnen met bijscholing. Van medische pedicure tot piercer, wimper en wenkbrauw styliste. Ik ben toen begonnen als ambulant schoonheidsspecialiste, wat betekent klanten op locatie bezoeken.”

Ellis-Forster verdiept zich nu in dermatologie voor schoonheidsspecialisten, huidverzorging en massage bij oncologische cliënten en medische tattoos in het bijzonder tepelreconstructie. Het zijn drie afzonderlijke opleidingen.

Ze heeft ook plannen voor haar geboorteland. “Ja zeker. Ik wil heel graag mijn kennis doorgeven aan collega’s in Suriname. Ook proberen degenen die nog niet in onze sector zitten, maar wel erover nadenken, over de streep te halen. Maar eerst wil ik mijn opleidingen afronden, zodat ik genoeg bagage heb.”