Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Surinaamse padvinders doen mee aan digitale Jamboree

Surinaamse padvinders doen mee aan digitale Jamboree

PARAMARIBO — Vrijdag tot zondag zullen padvinders over de hele wereld rond hun clubhuis kamperen en meedoen aan Jamboree on the air – Jamboree on Internet. De Surinaamse padvinderij zal hieraan ook aandacht besteden. Dankzij de medewerking van Telesur die voor de nodige frequentie, internetverbinding en apparatuur zal zorgen.

Jota-Joti is de werelds grootste digitale en radioscout evenement ter bevordering van vriendschap en wereldburgerschap en gaat over de vaardigheden van de 21ste eeuw die te leren zijn in scouting.

“Jota-Joti betrekt jongeren bij educatieve activiteiten die teamwerk, intercultureel begrip en vaardigheden voor de toekomst bevorderen”

Voor Suriname zal er een Joti station worden opgezet in het clubhuis van de Pater Anton Donicie groep aan de Franklynweg 2a te Latour. Ongeveer veertig padvinders zullen kamperen rond het clubhuis, terwijl het een gaan en komen zal zijn van andere scouts.

Het evenement staat open voor scouts over de hele wereld, waardoor jonge mensen verbinding kunnen maken en met elkaar kunnen communiceren via internet en amateurradio.

Jota-Joti betrekt jongeren bij educatieve activiteiten die teamwerk, intercultureel begrip en vaardigheden voor de toekomst bevorderen.

Er zullen extra scouting activiteiten gedaan worden zoals het kampleven nabootsen, primitief koken, scouting spelen enz. Jota-Joti is naast de wereld Jamboree de tweede grote scoutingactiviteit. De Jamboree-gangers van Korea zullen erbij zijn.