Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Surinaamse ondernemingen participeren in ‘Blue Wave’ local content-programma

Surinaamse ondernemingen participeren in ‘Blue Wave’ local content-programma

PARAMARIBO — Om Surinaamse ondernemingen in staat te stellen hun bedrijfsprocessen en –normen naar een internationaal vereist niveau te brengen, laat Staatsolie 25 van hen participeren in het Blue Wave Supplier Development Program dat tot doel heeft de local content-ontwikkeling te versterken. De 25 bedrijven zijn gekozen uit een groep van ruim 75. Het trainingsprogramma start vrijdag.

De eerste fase wordt verzorgd door Blue Wave, een internationaal local content consultancybureau dat internationaal is erkend door onder meer het American Petroleum Institute. Het biedt programma’s aan aan kleine tot middelgrote bedrijven om hun processen en standaarden op internationaal niveau te brengen.

“Het doel is om local content te bevorderen en de capaciteit te versterken van Surinaamse bedrijven die goederen en diensten leveren of willen leveren aan de offshore-olie-industrie”

Kans vergroten

Staatsolie stelt in een persbericht dat de organisaties die het programma doorlopen hun concurrentiepositie kunnen verbeteren en inspelen op versterking van de lokale economie. Het traject zal zes maanden duren. “Het succesvol voltooien van het Blue Wave Supplier Development Program zal de kans van de deelnemers vergroten om mee te dingen naar werk via de hoofd- en subcontractors in de offshore-olie- en gassector. Zij worden namelijk getraind op zaken waar deze partijen op letten, waaronder een goed gezondheids-, veiligheids- en milieusysteem, kwaliteitssysteem, boekhouding en het inschrijven voor een aanbesteding”, aldus het oliebedrijf.

Het noemt de introductie van het Blue Wave Supplier Development Program daarom ook “een concrete stap” in de ontwikkeling van local content voor de opkomende Surinaamse offshore-olie-industrie. “Het doel is om local content te bevorderen en de capaciteit te versterken van Surinaamse bedrijven die goederen en diensten leveren of willen leveren aan de offshore-olie-industrie.”

Vervolg

Door lokale leveranciers te ondersteunen bij het verbeteren van hun bedrijfsvoering, zal Suriname, aldus Staatsolie, in staat zijn om meer waarde uit de olie- en gasindustrie en aanverwante bedrijvigheden te halen. De 25 bedrijven hebben met meer dan vijftig andere ondernemingen geparticipeerd in de aftrap van het programma op 5 juli.

Het aanbieden van het Blue Wave Supplier Development Program is een initiatief van Staatsolie en wordt bekostigd door het bedrijf en de offshore partners Chevron en ExxonMobil. Na afronding en evaluatie van de eerste training zullen de partners een besluit nemen over een vervolg van het programma.

Alma Del Toro, co-founder en co-president van Blue Wave, gaf uitgebreide informatie over het supplier development-programma. [Foto: Staatsolie]