Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Surinaamse minister wil achter criminelen aan

Surinaamse minister wil achter criminelen aan

PARAMARIBO, 10 mei – De politie gaat met meer vaart achter criminelen aan. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Het ‘terroriseren’ van burgers zal niet langer getolereerd worden. “Het heeft lang genoeg geduurd met criminelen en snelheidsduivels”, zei de nieuwbakken bewindsman bij zijn eerste bezoek aan het Korps Politie Suriname. Hij wil meer resultaat zien en de politievakbond is daar helemaal voor te vinden.

“U moet inhoud geven aan maar twee woorden: indamming criminaliteit. Stel alleen maar voldoende mobiliteit ter beschikking en ik verzeker dat de criminaliteit tussen dertig en veertig procent minder wordt”, zei bondsvoorzitter Robby Ramdjiawan. Het gebrek aan behoorlijk transport is historisch een knelpunt. Volgens Belfort zijn er meer maatregelen nodig om het korps op bevredigend niveau te krijgen. Onder meer het personeelsbeleid moet anders.

Er zijn politieagenten die niet de volle etmaal beschikbaar zijn. “Die denken maar van, ik werk van zeven tot drie en ben lekker vrij in de weekends”, aldus Belfort. Hij wil daar snel verandering in zien. Die mededeling leverde applaus op van de verzamelde dienders. Volgens Belfort moet meer efficiëntie leiden tot een betere organisatie. Dat moet zich dan vertalen in een effectiever aanpak van de criminaliteit.