Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Surinaamse gekozen in bestuur Caribische Associatie

Surinaamse gekozen in bestuur Caribische Associatie

JAMAICA — Ilaisa Lila is gekozen tot directeur financiën in De Women in Maritime Association Caribbean (WiMAC). Dit laat de organisatie maandag in een persbericht weten. WiMac organiseerde een regionale conferentie en de zesde algemene vergadering onder het thema “Horizonten Navigeren: Het mobiliseren van sterkere netwerken voor Caribische vrouwen naar een duurzame maritieme industrie.”

De conferentie, gehouden in het Ocean Coral Spring Hotel in Trelawny, Jamaica heeft van 3 tot en 5 oktober geduurd. Aan deze conferentie hebben tachtig leden, SEAsters genoemd, uit ongeveer vijftien Caribische landen geparticipeerd.

“De Caribische Zee is niet wat ons scheidt, maar wat ons verbindt. We zullen als SEAsters groeien, van kracht naar kracht”

WiMAC president- Evette Smith Johnson

De alleen voor leden bestemde algemene vergadering had vertegenwoordigers uit: Aruba, Antigua en Barbuda, Bahama’s, Belize, Curaçao, Dominica, Guyana, Haïti, Jamaica, St. Kitts en Nevis, St. Lucia, Suriname en Trinidad en Tobago. De conferentie en de algemene leden vergadering is georganiseerd door de maritieme autoriteit van Jamaica.

De Internationale Maritieme Organisatie (IMO) heeft de oprichting van professionele netwerken gefaciliteerd om genderbalans in de scheepvaartindustrie te bevorderen. Onder auspiciën van de IMO zijn acht WIMAs opgericht, waaronder WiMAC.

SEAsters

De keynotespeaker Eva Lewis, directeur van Citi Jamaica daagde de aanwezigen uit om een nieuwe betekenis aan het woord “netwerk” te geven met de nadruk op doelgerichtheid, de waarde van mentorschap en kwetsbaarheid.

“De Caribische Zee is niet wat ons scheidt, maar wat ons verbindt. We zullen als SEAsters groeien, van kracht naar kracht,” sprak de nieuwbakken president van de WiMAC, Evette Smith Johnson (Jamaica), de aanwezigen toe.