Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Surinaamse filmsector op weg naar internationale standaarden

Surinaamse filmsector op weg naar internationale standaarden

President Chan Santokhi heeft positief gereageerd en steun toegezegd voor het voorstel van The Back Lot om de filmsector te structureren volgens internationale standaarden. Dit houdt in dat er een Suriname Film Commission of Film Office wordt opgericht, die zal worden geleid door een Film Commissioner.

The Back Lot heeft uitgebreide informatie ingewonnen bij Jacques van Heijningen, de eerste Film Commissioner van Rotterdam, en Bas van der Ree, de huidige Film Commissioner van Nederland en tevens voorzitter van de AFCI (Association of Film Commissioners International) gevestigd in Hollywood.

De Suriname Film Commissioner krijgt de verantwoordelijkheid om alle randvoorwaarden te onderzoeken, te analyseren en in protocollen vast te leggen, zodat Surinaamse filmmakers zich goed kunnen voorbereiden om deel te nemen aan de internationale filmwereld. Op deze manier kan het land op grotere schaal diensten aanbieden en zich profileren als locatie voor filmopnames.

De Suriname Film Commission zal bestaan uit vertegenwoordigers van het Kabinet van de President, de Suriname Tourism Board, de Surinaamse filmsector, het Surinaamse bedrijfsleven en het Directoraat Cultuur.