Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Surinaams paard Jet Lee stunt met tweede plek in Breeders Cup Guyana

Surinaams paard Jet Lee stunt met tweede plek in Breeders Cup Guyana

door Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — In zijn eerste officiële race tussen andere ervaren racepaarden heeft de Surinaamse viervoeter Jet Lee het niet onaardig gedaan tijdens de Breeders Cup Horse Race in Guyana. Op de renbaan in de Bush Lot United Turf Club in Berbice eindigde het paard bij zijn debuut verrassend als tweede over een afstand van twaalfhonderd meter. De winnaar werd het paard Wow Wow van Guyana.

“Jet Lee heeft ons verrast in zijn allereerste start”, beaamt Tariq Abdoelrahman van Club Neutraal. Hij zal zich nu richten op de Guyana Cup van volgende maand. “We moeten nog een beetje bijschaven dan zijn we goed op weg.”

“Onze trainer Nasrudeen Mohamed heeft zijn best gedaan met beide paarden en daar zijn wij enorm trots op”

Club Neutraal deed zondag ook met ‘Black Cat’ mee in Berbice. Nadat het in mei op dezelfde racebaan als eerste was afgevlagd, was de viervoeter deze keer niet zo fortuinlijk in de race over elfhonderd meter. Blact Cat werd vierde achter de Guyanese paarden Bank Note, Cash Return en Black Time.

Abdoelrahman zegt dat Black Cat een zware week achter de rug had. “Een paar kleine blessures, maar afzeggen was geen optie voor ons tijdens. Belangrijk is dat hij goed uit de race is gekomen.” Hij kijkt dan ook positief uit naar de Guyana Cup. Abdoelrahman vertelt dat de competitie best zwaar was. “Maar onze trainer Nasrudeen Mohamed heeft zijn best gedaan met beide paarden en daar zijn wij enorm trots op.” Het evenement was zondag enorm goed bezocht. Er waren 2.500 supporters.