Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Surinaams onderwijs op de Nederlandse toer

Surinaams onderwijs op de Nederlandse toer

PARAMARIBO, 28 mei – Als de tekenen niet bedriegen, is het Surinaams onderwijs weer goed op de Nederlandse toer. Like in the good old days. Zo er ooit al sprake was van een eigen koers, is die in hoog tempo aan het smelten. Als sneeuw voor de zon, om het maar zo te zeggen in ronde Nederlndse woorden. Wat anders te denken van de trip van drs. Eddy Jozefzoon?

Jozefzoon krijgt van de regering Bouterse een heuse missie. Het Surinaams onderwijs zal worden opgekrikt met Nederlandse hulp. Het onderwijs nota bene dat in zoveel landen in de eigen regio als middel bij uitstek gebruikt wordt. Het instrument om zelfstandigheid en onafhankelijkheid te bewerkstelligen of anders te bestendigen. Het mag dan met wisselend succes geschieden, het onderwijs heeft nu eenmaal die rol.

En dan is daar Suriname. Het land dat als kolonie nooit belangrijk genoeg werd bevonden voor onderwijsinvesteringen. Wie de Surinaamse geschiedenis goed doorwroet, zal al gauw tot een ontnuchterende conclusie komen. Om de een of andere reden heeft Nederland het nooit de moeite waard gevonden, het Surinaamse onderwijs te ontwikkelen. Vrijwel alles wat Suriname nu heeft aan onderwijs is zelf betaald. Laat dat wat tot nog toe bereikt is, op eigen kracht, nu worden getart. Precies in dit tijdsgewrocht.


Posted

in

by

Tags: