Home » Surinaams nieuws » Super Five overklast Castilla bij start zaalvoetbalcompetitie

Super Five overklast Castilla bij start zaalvoetbalcompetitie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Super Five heeft promovendus Castilla dinsdagavond met 5-0 overklast in de openingswedstrijd van de hoofdklasse competitie bij de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB). Bij rust stond het slechts 1-0 voor de semikampioen van 2022. “Het was een moeizame start. We moeten nog even wennen aan elkaar, omdat er veel nieuwe spelers in het team zitten. Maar de eerste overwinning is binnen en dat is belangrijk”, reageerde assistent-coach Ibrahim Ramahi. Het gros van zijn spelers is overgekomen van landskampioen Styx, die zich niet heeft ingeschreven dit seizoen.

In de eerste helft was het aftasten voor beide teams, totdat Rejerdo Naana in de elfde minuut de openingstreffer scoorde voor Super Five op aangeven van Jeame Naana. Halvar Abena, Faisijo Burnet en Darrynio Asongie van Castilla testten de doelman van Super Five uit met schoten, maar hadden geen succes. Uiteindelijk was de ervaring van Super Five die het verschil uitmaakte.

“Sowieso is er ruimte om te groeien. We zullen er het beste van maken”

Castilla-coach Marvin Klipsteen

Isaac Carvalho maakte vrij makkelijk de 2-0 in de 26ste minuut. Een minuut daarna was het Bruno Silva de Oliveira die het derde doelpunt binnen tikte. Hij nam ook de vierde treffer voor zijn rekening. Jadson Monteiro de Silva, de andere Braziliaan van Super Five, zorgde in de 37ste minuut voor de 5-0 in de eenzijdige vertoning, waarin Super Five zijn favorietrol waarmaakte.

Castilla-coach Marvin Klipsteen schreef de vier goals in het laatste kwartier van de partij toe aan gebrek aan concentratie en ervaring bij zijn team. “Het is onze eerste wedstrijd in de hoofdklasse. We hadden niet verwacht zoveel doelpunten tegen te krijgen, maar we gaan leren uit deze partij. Sowieso is er ruimte om te groeien. We zullen er het beste van maken”, beloofde Klipsteen.